perjantai 16. maaliskuuta 2012

1 down, 9 to go!

Firts week down, only nine more to go! ;) Today Heidi went to baby class, Päivikki to middle class and I went to top class. After a while children from middle class came to the same class room with top class, 'cause their teacher had to go somewhere.. But it went quite fine, even though there were almost 30 children. On afternoon we went to see a hostel called Chase with a local student Faith, who has been doing her training in Arap Moi.  The hostel was nice, quite small and supper and breakfast included (and not expensive!) so we decided to move there on Saturday. Faith is also staying there, which is nice. And then she introduced to us a new way to go from place to place, pikipikis! Didn't had time to say no, when she had already gotten us two bikes.. but it was fun! But now starting to spend the weekend, tomorrow will go in moving to Chase hostel and shopping some bedsheets, mosquitonets etcetc...

 

Whooop! Ensimmäinen viikko takana! (ja yhdeksän jäljellä)


Tänään Heidi jalkautui baby classiin, Päivikki middle classiin ja minä top classiin. Tosin en ehtinyt kauaa olla tunnilla, kun middle classin lapset siirrettiin Päivikin kanssa top-luokkaan. Heidän opettajansa lähti jonnekin. Joku ehkä tietä minne, mutta me emme :)


Ylemmässä kuvassa baby class, alemmassa middle class

Aamupäivä kuluikin sitten tuntien sujumista seuraten. Yllättävän hyvin top classin opettaja sai pidettyä kaikki 29 lasta suhteellisen rauhallisina ja tehtävien tekoon keskittyneinä, vaikka vain ajoittain kävi tarkistamassa jonkun lapsen tehtävää tai neuvomassa jotain nuoremmista lapsista.


Iltapäivästä pääsimme pikaiseen vilkaisemaan myös lastenkodin kirjastoon (=komero, jossa on hyllyt täynnä tieto-,koulu- ja lastenkirjoja) ja loppupäivän vietimme luokissa ja pihalla lasten kanssa oleskellen. Ja tätä ette kyllä arvaa, mutta välillä lapset innostuivat laulamaan joululauluja! :D Suurin osa lapsista tosin oli lastenkodilla työharjoittelussa olevan Faithin kanssa kirjastossa.


Hieman jännitystä päivään toi uusi hostellimme. Hostelli-metsästyksemme tuli aamupäivästä puheeksi Faithin kanssa ja selvisi, että hän on asunut viimeiset pari kuukautta Chase hostellissa, jota olimme yrittäneet edellisenä päivänä tuloksetta löytää! Niinpä hän sitten lounastauon jälkeen lupasi käydä näyttämässä meille paikan (jonne emme todellakaan olisi ilman opasta löytäneet, vaikka meillä olisi ollut millainen kartta tahansa..) ja huristelimme hostellille kahden piki-pikin (moottoripyörätaksi) kyydissä. 

Olimme aiemmin kauhistelleet piki-pikejä, mutta Faithin istuttaessa meidät sellaisten kyytiin oli turha pyristellä vastaan ja matka sujuikin ihan rattoisasti. Jopa niin rattoisasti, että saatamme kenties joskus toistekin huristella sellaisill :)



Chase hostelli oli todella viihtyisä (ja halpa, 50e/kk! ja ja aidattu) ja saimme oman kolmen hengen huoneen, jossa on oma vessa ja suihku! Hostellilla saa myös aamupalan ja iltaruuan ja pihalta löytyivät pyykkinarut (lisäksi piha näytti muutenkin viihtyisältä oleskella, lueskella ja ottaa aurinkoa). Hostellilla oli kolme kolmen hengen huonetta, yksi yhden hengen huone ja yksi kahdeksan hengen soluhuone. Lisäksi oli erillinen poikien puoli, keittiö ja yhteine oleskelutila. 

Tällä hetkellä hostellilla oli vain muutama asukas, joten mahduimme sinne hyvin. Lisäksi Faithin asuminen hostellilla teki paikasta jotenkin turvallisemman oloisen. Tosin lastenkodin työntekijöistä joku aikoo käydä vielä ensi viikolla tarkistamassa, että paikka varmasti on riittävän turvallinen meille... mutta eiköhän se ole ja aiommekin muuttaa Chaseen jo huomenna aamusta. 

Muuten lauantai varmaan kuluukin sitten petivaatteita, hyttysverkkoa, nettitikkua (että satte jatkossakin lukea meidän kuulumisia blogista) jne tarpeellista ostellessa. Ja muuten ajattelimme vain ottaa ensimmäisen viikonlopun rennosti. Seuraavat viikonloput varmaankin kuluvat reissaillessa. Tällä hetkellä matkalistalla ollaan mietitty mm. Nyahururua, Kisumua, Kakamega forestia, Naivashaa, Lake Bogoraa (tai Baringoa) ja tietysti Lake Nakurua!


Mutta nyt mukavaa viikonloppua kaikille! Mekin täällä Nakurussa otetaan hieman rennommin ja otetaan yhdet ensimmäisen viikon kunniaksi!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti