sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Afraha Stadium

Hello again.

On saturday evening we got to see how local food chapati is made. Looked pretty easy. And then we've been relaxing and enjoying the weather (rain season hasn't yet started). On sunday afternoon we went to see Kenyan premier leagues soccer game and wasn't there quite an atmosphere.. ! But it was fun and we also got proposed few times, hahahaha :) everybody seems to love mzungus (white people) here, but the guys proposing weren't really our type.. so sorry, not this time ;) But now, waiting for tomorrow and the next week on Arap Moi.


Viikonloppu takana ja ei vieläkään sadetta. Vaihteeksi sentään suihku taas toimii :) Lauantai-iltana oltiin tosi rajulla päällä ja katsottiin tietokoneen näytöltä 500 days of Summer (Jesse! vihdoinkin sain sen katottua). It was nice. Ja koska taas ruvettiin nukkumaan liian aikaisin herättiin sunnuntaina jo seitsemältä.. jei..

Eli tänään meillä on sitten ollut aikaa harrastaa ja aamupäivästä oli taas "perinteiset" pyykkäilyt, aamupäivä koomailua ja iltapäivän piristyksenä oli Kenian premier leaguen futismatsi Nakurun Afraha Stadiumilla! Illan viihdykkeestä ovat vastanneet pavut ja riisi sekä uno-kortit..

Mutta sitten asiaan, eli kuviin! Ensin vähän hostellimeininkiä ja sitten jalkapallo-fiiliksiä :)

Me ja Dorothy (?). Hostellin asukas, joka on opettajana paikallisessa kauneuskoulussa, jonne ajattelimme tehdä visiitin ensi viikonloppuna.

Ja tässä Polo, hostellin "yleismies Jantunen", joka kokkaa, siivoaa ja toimii tarvittaessa "esiliinanamme" (kuten tänään futismatsissa)Lauantaina pääsimme seuraamaan keittiöön miten paikallista ruokaa, chapatia tehdään. Ohje oli aika helppo, joten tässä teidänkin iloksi: 2kg jauhoja, muutama teelusikallinen suolaa ja n. litra vettä. Sitten vain vaivataan taikina ja jaetaan n. 30 osaan. Osat kaulitaan pieniksi ympyröiksi, levitetään rasvaa päälle ja pyöritetään takaisin palleroksi. Sitten annetaan olla hetki ja kaulitaan takaisin ympyräksi ja paistetaan pannulla. That's it, ei kovin monimutkaista, Lopputulos muistuttaa vähän tortillaa.


Afraha Stadium ulkoapäin (kuva otettu jo aiemmin, tänään oli niin paljon väkeä, ettei kentän edustasta olisi saanut kunnon kuvaa)

wrong info.. tänään kohtasivat Gor Mahia ja Sony FC


Lapset pääsivät ilmaiseksi peliin, aikuiset maksoivat 200 ksh (eli huimat n. kaksi euroa)Pelissä oli hilpeä tunnelma ja monet kuulemma tulevatkin peliin vain seurustelemaan muiden kanssa, itse peli on toissijainen juttu, Istumapaikkojen loputtua katsomosta porukkaa kiipesi telineille, jäi seisoskelemaan aidan viereen tai istuskelemaan nurtsille.
 Pelissä oli myös paljon juomien (limpparia, vettä ja tuskeria) ja snacksien-myyjiä (pähkinöitä, täytettyjä kananmunia, jäätelöä, keksejä..).


Erotuimme ehkä hivenen massasta, joten "pääsimme" muutamaan kuvaan paikallisten kanssa ja huomasimme meitä myös videokuvattavan välillä.. Olimme siis varsinaisia julkkiksia - varo TUKSU! ;D

Alimmassa kuvassa edessämme istuskelee mies, joka välttämättä halusi kuvaan kanssamme ja tämän otoksen jälkeen hän halusi uuden, jossa kosketimme häntä. "Touch me! Touch me!" -huutelu, ehkä hivenen hajotti meitä :D Fanittajamme viihdyttivät paljon myös muuta yleisöä jutuillaan ja suuren osan peliä takaamme kuului hilpeää naurua.

Kuvassa vasemmalla (Päivikin vieressä) oleva "uros" tuli tekemään meihin tuttavuutta parhaalla iskurepliikillä ikinä: "you must love me, I'm Obamas brother" :D (Obaman isä on kotoisin länsi-Keniasta, joten luo-heimolaiset mielellään mainostavat olevansa "sukua" Obamalle) Tämän jälkeen herrasmies tietysti kohteliaasti tiedusteli olemmeko naimisissa ja huusimme kuorossa "yes". Vastaukseksi saimme: " Marry me, forget your man" :DD

Päivikki etenkin osoittautui olevan Luo-heimolaisten (12 % kenialaisista, länsialueella asuvia, heidän kannattamansa joukkue oli tänään pelaamassa) mieleen ja näytti kuulemma sopivalta työskentelemään pellolla ja kantamaan vettä ;) Päivikin pohkeita tarkasteltiin myös paljon ja selvisi, että syynä on se, että luo-heimolaiset katsovat pohkeista onko nainen hyvä :D

Kaikkien ihanien "faniemme" lisäksi näimme pelissä myös tutun ihmisen! Lastenkodilla työskentelevä Chester tul iistuskelemaan samaan katsomoon ja oli aika hassua, että täällä kaukana näki jotkut tutut kasvot.

Vaikka peli päättyikin 0-0 oli siellä niin hauskaa, että menemme luultavasti katsomaan matsia joku toinenkin sunnuntai. Mutta tällaista tänään, huomenna uusi viikko ja lastenkodin keittiö kutsuu. Eli varmasti jännittäviä tarinoita ensi viikolla tulossa ;)


Ps. Päivikki käski lisäämään, että reiällä käyntiin alkaa jo tottua
Pps. Heidi ilmoitti, että aikoo katsoa tänään elokuvan (tyttö sinä olet tähti)!

7 kommenttia:

 1. Tytöt, te olette kaikki tähtiä! :)

  VastaaPoista
 2. Onneks siun pohkeet ei oo niin hyvät vedenkantoon niin saatan saada siut vielä takaski :P

  -J

  VastaaPoista
 3. Hii, oon ihan koukussa tähän blogiin. Mun pitikin kysyä että mites toi reiällä asioiminen, mutta nythän se selvisi. :D Voi miten mua harmittaa, että en lähteny mukaan Keniaan! (Ei siis reiällä käymisen takia, vaan siksi että siellä vaikuttaa muuten olevan huisin mahtavaa)

  <3: Ninna

  VastaaPoista
 4. Teijän viikonloppu vaikutti olleen varsin tapahtumarikas :D Ja terveiset... Siskoseni, en voinut kuin nauraa <3

  -oopu-

  VastaaPoista
 5. Terkkuja erityisesti Päivikille. Kiva seurata blogia...hymy huulilla:).
  Anny

  VastaaPoista
 6. Joo noi reikähommat menee kyllä jo ihan rutiinilla! Tähtäin HYVÄ:DD
  Ja Anny, kiva kuulla että luet blogia! Paljon terkkuja<3

  -Päivikki

  VastaaPoista