perjantai 30. maaliskuuta 2012

Byebye Kitchen

Last day in the kitchen - done! Today there were more children than usual at Moi, 'cause school holiday is about to start so some kids have already come back to Moi to spend it there. And that's why we had more maize than usual... Luckily we didn't spend the whole day in kitchen, but got also read the childrens files (very interesting!). And after the day we were told that we are going to spend the next two weeks in other place! A school for streetchildren in a slum area. Nice. And then I had a coffeee... yam. But that's about todays news, let's see what weekend brings to us :)


Aloitetaas tämä päivä mietelauseella by Heidi: "Kenialaiset pilvet on laiskoja. Yhtä hitaita ku ihmiset" (vesisade torstai-iltana, seistään ulkona ja yritetään nauttia sateesta, joka ei jaksa heitellä kuin satunnaisia pisaroita..)

Keittiö täynnä väkeä. Pikainen laskutoimitus sai lopputulokseksi melkein 100 lasta!
 
"little monkeys"

Pojat ja pallo

Jos katsoo tarkasti, voi nähdä lasten askarteleman pienen nuotion kuvan taka-alalla

Ja sitten back to business! Säikähdettiin aamulla bensikselle (lähihuoltsikka, josta hypätään aina tuk-tukin kyytiin) kävellessä, kun ei nähtykään huoltoaseman pihassa meidän tuk-tukia! Luultiin jo hetken ajan, että meidät on hylätty, mutta sitten meidän kuski käveli vastaan ja kertoi lainanneensa omaa tukiaan jollekin muulle ja lainasi sitten meidän kyytsäykseen, jonkun toisen tuk-tukia. Palvelu pelaa :D
Takana auto, jolla ollaan tehty terveyskeskusvisiititAamupäivästä oli taas maissitalkoot ja tällä kertaa maissia oli tupla-annos tavalliseen verrattuna, sillä lapsilla alkaa nyt loma. Lastenkodille olikin tullut jo monia lapsia (vanhempia, käyvät koulua muualla) eilisen jälkeen ja  pihassa oli aika vilskettä. Lapset myös auttoivat maissien lajittelussa.


Ruokkiksella Guavassa sorruin kokeilemaan vahvaa mustaa kenialaista.. kahvia. Siitä kun on ollut jo kyselyjä, ollaanko testattu ;)
Kahvi, smoothie (mansikka-kookos-appelsiini) ja vaahterasiirappiletut upposivat hyvin.

Iltapäivästä istuskeltiin pihalla ja leikkihuoneessa vauvalan väen kanssa ja päivän päätteeksi päästiin hetkeksi lukemaan lasten tietoja, siis kansioita, joissa kerrotaan kunkin lapsen päätymisestä lastenkodille jne. Kansiot tosin olivat vähän vanhempia, joten uusimman kimppuun emme vielä harmiksemme päässeet.


Baby Classin väki päikkäreillä


Tunnelmia Baby Classista

Aivan päivän päätteeksi tuli yllätys. Olimme koko ajan orientoituneet, että ensi kuukauden kirjoitamme lasten kanssa kummikirjeitä, mutta vähän ennen töistä lähtöä saimmekin kuulla olevamme seuraavat kaksi viikkoa tutustumassa cherish exchange foundationin työhön katulasten parissa!  (lisää voi lukea osoitteesta: http://www.cherishexchangefoundation.org) Tämä oli todella hieno uutinen ja olemme aivan innoissamme, mutta samalla tuntuu todella haikealta, ettei näe lastenkodin lapsia seuraavaan kahteen viikkoon.. Tom (jonka kuulimmekin olevan oikealta nimeltään Peter) ja Vauvalan uusin asukki. Ja yläpuolella ahkerat hoitotädit..

Vauvalan kengät katoavat koko ajan.. leikkihuoneen kaapista löytyi vastaus siihen, minne ne katoavat

Isommat tytöt viettämässä perinteistä iltapäivän saippuaoopperatuokiota

Seuraavat viikot menevät varmaan kuitenkin nopeasti, sillä pääsiäisen takia ne ovat vain nelipäiväisiä ja pääsiäisen ajattelimme viettää Kisumussa Victoria järven rannalla, joten piakkoin ollaan taas lastenkodilla istuskelemassa tuttujen lasten parissa (joista osa varmaankin ihmettelee minne katosimme..).


Lasten tiedoissa on jonkun verran lueskeltavaa..

Pätyn uudet korvikset

Olin vihmerä ja täytin kaikki tyhjät vesikanisterimme, joten ensi kerralla, kun suihku ei toimi, ei olla ihan heti hätää kärsimässä :)

Mutta nyt olisi luvassa viikonlopun viettoa ja kolmannen harjoitteluviikon päättymisen juhlimista (enää seitsemän jäljellä, wuup!). Huomenna päivällä kierrellään varmaankin vähän kylällä ja käydään tsekkaamassa kauneuskoulu, jossa Dorothy on töissä ja sunnuntaina ohjelmana olisi käydä katsomassa millaista meno on paikallisessa kirkossa! Aika rajut suunnitelmat siis :)

Loppukevennyksenä Heidi esitteli tänään perjantain kunniaksi "ihastuttavan" kappaleen, joka itseltäni on jostain syystä aikoinaan mennyt ohi.. Rebecca Blackin Friday. Kipale on niin hyvä, että tubekaan ei suostu lataamaan sen videota ;) Ja hauskempana loppukevennyksenä pikkuiset sovittelemassa aurinkolaseja :) Mukavaa viikonloppua! :)
1 kommentti:

  1. Meillä oli viime yötä -15c pakkasta ja hanget hohtaa niin jotta häikäisee. Isot aurinkolasit olsisivat poikaa täälläkin.
    Hyvää viikonloppua! T:Kiti

    VastaaPoista