tiistai 13. maaliskuuta 2012

Arki alkoi! (let's start working!)

First "actual" working day at Children's Home wasn't that tough.. The children are dorable and like to hang in our laps. The first week we are gonna spend in different classes in Nursery School. Today Päivikki went to top class (shildren around 6 years), Heidi to middle class (children 4-5 years) and I went to baby class (children around 3 years). So the morning went by by sitting in the classes and watching what the children were doing. We got also to helpo a bit, but not very much.. Around eleven we had a tee break and then after twelve a lunch break, that is hour and a half! After day we also checked a place called Cafe Guava and yam, there were some very delicious smoothies. Think we gonna go there for a lunch some day. And then a little advertising: the fruits and vegetables are veryvery good tasting here, highly recommend vegetable foods! :DNoniin! Nyt on sitten ensimmäinen "oikea" työpäivä ohitse lastenkodilla. Ja siis tosi rankkaahan se oli.. Hahahha, no ei tosiaan :) Lapset ovat aivan tajuttoman suloisia ja ihania!! Ollaan aivan myytyjä. Ja itse sain loppuiltapäiväksi pienen takiaisen syliini asumaan :)
Lastenkodille tultuamme (rohkaistuimme kokeilemaan tuk-tukia ja käytämme jatkossakin :)) meidät jaettiin aamupäivän ajaksi eri luokkiin, Päivikki meni top classiin 6-vuotiaiden kanssa, Heidi middle classiin 4-5 -vuotiaiden pariin ja minä baby classiin n. 3-vuotiaiden luokse. Luokkien opettajat istuttivat meidät alussa luokan sivulle tai perällä ja seurasimme vain tunteja.. 
Vähitellen jokainen sai kuitenkin jotain pientä puuhaakin ja välitunnilla oltiin ulkona lasten kanssa. Sitten olikin jo teetauko, jonka jälkeen opetusta kesti enää vajaan tunnin ja sen jälkeen meillä oli puolentoista tunnin (!) ruokatauko. Hyötykäytimme sen kokeilemalla erästä Georgen suosittelemaa lounaspaikkaa, joka oli suosittelun arvoinen ja käymällä ruokaostoksilla iltaa varten. Löysimme mm. kuivattuja ja maustettuja banaanilastuja, jotka pikaisen testaamisen perusteella aiheuttavat addiktoitumista ;) Ja jos en ole jo aiemmin muistanut hehkuttaa, niin hedelmät ja vihannekset täällä ovat aivan luksusmakuisia, supernammmm.
Iltapäivän vietimme pihalla lasten kanssa ja huomasimme heidän osaavan lauluja suomeksi! Edelliset harjoittelijat ja vapaaehtoistyöntekijät olivat opettaneet heille mm. leijonan metsästyksen ja pikkuiset kultakalat lammessa ui. Lasten luonne-eroja alkoi huomata jo lyhyessä ajassa ja osan huomasi kaipaavan paljon enemmän läheisyyttä ja huomiota, kuin toisten.
Osa lapsista teki omia "salaisia juttujaan" rauhallisissa nurkkauksissa ja isommat pojat hengailivat poikaporukoissa.
Monet lapsista olivat todellisia linssiludeja kameran huomattuaan ja heille piti aina näyttää millaisia kuvista tuli.
Kiikku ja ylempänä olevan kuvan taustalla näkyvä karuselli aiheuttivat meissä useampiakin säikähdyksiä, mutta lapset olivat niiden tottuneita käyttäjiä :)

Työpäivän jälkeen poikkesimme vielä testaamaan Guava Coffee -nimisen istuskelupaikan, josta sai herkullisia smoothieita ja ruokalistakin näytti niin houkuttelevalta, että eksymme sinne varmaankin lunch breakilla joku päivä. Paikassa kävi myös muita länsimaalaisia ja heitä onkin alkanut bongailla yllättävän paljon paikallisten seasta. 

Tosin vain osa heistä vaikuttaa kiinnostuneilta muista länsimaalaisista ja tervehtii, suurin osa ei kiinnitä mitään huomiota. Olemme myös huomanneet, että paikallisista osa suhtautuu meihin hieman penseästi (lähinnä jotkut naiset..) ja että vaikka paikalliset ovat muuten hyvin sosiaalisia, tuntuu monissa kaupoissa asiakaspalvelu hivenen tuntemattomalta käsitteeltä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti