torstai 29. maaliskuuta 2012

Barbara Tanskanen

And surprise surprise! Today we separated maize and beans! :D Päivikki collected some souvenirs (nice looking beans) and I was wondering with Heidi if Janice can leave his new bike to Finland, when he comes to Kenya in May.. Heidi even gave name to the bike: Barbara Tanskanen :D Then at hostel we tested kenyan food called mandazi, interesting new thing to eat and on lunch break visited "souvenir-street" and bought some nice little jewelleries. Now waiting the kitchen week to end....Kuka arvaa ekana mitä tänään tehtiin? No lajiteltiin maissia ja papuja tietysti! :D

Päivikki piristi itseään ottamalla "matkamuistoksi" kauniita papusia ja me pohdimme Heidin kanssa pystyyköhän Janisein jättämään uutta muruaan Kenia-visiitin ajaksi yksin vai myykö sittenkin lentolippunsa eteenpäin. 


Päivikin matkamuistot


Janicen uusi murunenhan on hänen uusi polkupyöränsä (Heidi nimesi pyörän Barbara Tanskaseksi), joka on täysin vallannut minun paikkani täällä Keniassa ollessani. Kunhan pyörä ei yritä tunkea minun paikalle sänkyyn kotiin palattuani, niin kaikki hyvin ;)   


Janin uusi rakas

Muuten päivä oli arkea arkea.. Karatttiin taas jo kolmelta lastenkodilta, kun eilen meni vanhempainillassa viiteen. Siinä vaiheessa kun me lähdettiin vanhempainillasta pois, joitain vanhempia oli vasta tulossa.. It's the kenyan time. Meillekin kerrottiin että vanhempainilta alkaa kahdelta, mutta että kannattaa lähteä kävelemään sinnepäin vasta joskus puoli kolmen maissa, kolmen aikaan ne kuitenkin oikeasti vasta aloittaa. Vähän niin kuin akateeminen vartti ;)

Näitähän miulla ei ole jo muutamaa kotona..

Ruokkiksella käytiin pikaisesti pyörähtämässä "helvetinkujalla", pienellä kadulla, joka on täynnä korujen ja matkamuistojen myyjiä, jotka tarttuvat käteen, kiskovat oman kojunsa kohdalle, turisevat mukavia ja yrittävät tuputtaa kaikkea mahdollista mukaan. Aikaisemmin ei olla vielä ostettu mitään, vaan ollaan ajateltu hankkia kaikki matkamuistot ja tuliaiset vasta myöhemmin, mutta nyt sorruttiin muutamaan pikkuostokseen.. Päivikki löysi korvakorut ja pienen sormuksen (nyt jäi kuva puuttumaan niistä, sorppis..) ja minä todella yllättäen rannekorun.. :)


Pallerot vasemmanpuoleisessa muovipussissa ovat mandazeja


Aamupalalla oli myös pieni yllätys ja höttöleivän (jonka sijasta syödään yleensä banaaneja) ja teen lisäksi tarjolla oli mandazeja. Ne ovat paikallisia (rasvaisia) palleroita, joita kuvaillaan itä-afrikkalaisiksi donitseiksi. Mieleen tulivat vähän kuivat ja sokerittomat vappumunkit. Jos jotain kiinnostaa kyseiset palleroiset lisää, niin googleen mandazi recipe, niin johan löytyy ohjeita :)  Meidän vakkari tuk-tuk -kuski (ehkä joku päivä saatte nähdä myös kuvan edestäpäin)

Hmm... what else..? Katsottiin eilen 50/50, oli vähän pettymys.. ja bongattiin zumba-mainos Guavan ikkunasta! muttei löydetty mainoksessa ollutta facebook-sivua.. Pitää kysellä Guavassa, josko joku tietäisi asiasta lisää, kiva olisi käydä kokeilemassa jotain liikuntajuttua täällä, mutta saas nähdä saadaanko aikaiseksi.. :)

Aber onneksi huomenna on perjantai ja voidaan sanoa keittiölle byebye ja sitten on jo 3 VIIKKOA takana harjoittelusta! Woooouw! Nyt bis später, yritän kaivella netistä jotain uusia laululeikkejä lapsille optettavaksi :)

2 kommenttia:

 1. IHANIA papuja yläkuvassa. Miekii haluun tollasia!
  Kiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, kun perjantaina lajiteltiin vaan maissia, niin en voinut hamstrata siulle niitä..

   Poista