sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Chase hostel

Now we have moved to Chase hostel! Early in the saturday morning we took our backpacks to Chase and then made a little shopping list and went to town. We bought mosquito nets, bed sheets, pillows, laundry liquid, clothespins and other important stuff.. Our room (pics below) starts to feel very cozy and the hostel seems like a nice place, even though there's no water coming at the moment and electricity went already once off for a while. Rest of the weekend we have just relaxed, washed some clothes and talked with other people staying at the hostel. And tasted kenyan tee and chapati! So starting to get know the country a little better ;)


Nonni! Nyt on muutto hotellilta hostellille tehty :)

Olimme eilen jo aamupäivästä yhdentoista aikaan ahkerina köröttelemässä tuk-tukin kyydissä kohti kylää, tavarat Chesteriltä Chaseen roudattuina ja ostoslista kirjoitettuna. Alunperin tarkoituksenamme oli ostaa petivaatteet jostain pienemmästä supermarketista, mutta huomasimme aika nopeasti, että ehkä sittenkin helpointa mennä Nakumattiin (suuri rakenteilla oleva ostari) ja hoitaa kaikki ostokset siellä. 

Mukaan tarttui oikein prinsessamaiset vaaleanpunaiset ja keltaiset moskiittoverkot (Päivikin mielestä mosquito nets on helpoin suomentaa moskiittoverkoksi.. hyttys- tai itikkaverkko ei tietenkään olisi yhtään helpompi.. :D), lakanoita, tyynyt ja tyynyliinat, pesurättejä, pyykinpesuainetta, pyykkipoikia jne. tarpeellista.Ylhäällä vasemmalla meidän hieno vaatekaappi, oikealla vessa ja alhaalla huone (ja moskiittoverkotkin näkyvät vähän sivussa). Saamme alkuviikosta ehkä pienen pöydänkin!

Nyt huoneemme alkaakin tuntua jo aika kotoisalta. Tosin lavuaari ei vedä, vessanpönttö reistaa ja suihkukin on rikki, mutta niiden pitäisi korjaantua alkuviikosta. Siihen asti käytämme yhteistä suihkua (ja toivomme ettei vessa tilttaa täysin).

Ostosreissulta löytyivät myös nämä sympaattiset ja eri kätevät kumitossut.

Shoppailureissua lukuun ottamatta olemme ottaneet aika rennosti viikonlopun. Kylällä käydessä leikimme hieman turisteja ja olin Heidin kanssa shortseissa!! Ja täällä Chasen aitojen suojissa olemme nauttineet täysillä pihalla istuskelusta ja pahimpien t-paitarajojen häivyttämisestö. Ihan bikineissä ei kuitenkaan viitsitä täälläkään olla.

Ylhäällä hostellin etuovi ja alhaalla tytöt nauttimassa etupihasta (meidän "private huvila" ;))

Hostellilla on kiva tunnelma ja tällä hetkellä meidän lisäksi hostellilla asustelee kolme tyttöä ja pari poikaa. Paikan "kakkosmies" Polo on todella avulias ja on jo ehtinyt kertoa meille mietteitään politiikasta, elämästä Keniassa, tribalismista, edellisten vaalien jälkimainingeista, uskonnosta täällä.. Samoin lastenkodilla harjoittelussa oleva Faith on kertonut meille elämästään ja olemme saaneet uutta näkökulmaa Keniaan ja paikallisten oloihin.

Ostamme myös lähes joka päivä jonkin paikallisen sanomalehden ja niistä on huomannut esiin nousevan samoja aiheita, kuin mistä paikalliset ovat meille puhuneet; politiikka, tribalismi, seksiturismi, korruptio, köyhyys, tyttöjen ympärileikkaukset..

Hieman ihmetystä on hostellilla herättänyt se, ettemme käy kirkossa sunnuntaisin ja ettei suomalaisilla ole tapana käydä kirkossa. Ajattelimme tosin, että voisimme käydä jonakin sunnuntaina messussa, jotta näkisimme millaista täällä on kirkkomeininki. Hieman jo aamusta kuulimmekin läheisestä kirkosta (täällä niitä on joka puolella ja vaikka millaisia) laulua ja saarnausta ja Polo sanoi, että voisi viedä meidät vaikka kirkkoon, jossa hän yleensä käy.

Muutama kuva myös takapihan puolelta. Alimmaisessa kuvassa näkyvästä hanasta saatiin aamupäivällä pyykkivedet ja kukkiakin pesupaikan liepeiltä löytyy, kun maa on kosteampi kuin muualla.


Uusia ruokaelämyksiäkin on tullut muutamia viikonlopun aikana. Aamulla saimme ensimmäisen kerran kenialaista teetä ja se oli todella hyvää (tosin aika sokerista) ja eilen illalla maistelimme chapatia (hieman letuntyyppinen leipä?) joka myös oli hyvää! Chapatin kanssa oli lihalientä ja pohdiskelimme ensin hetken, kuinka syödä niitä, mutta sitten vain rohkeasti dippasimme chapatia liemeen ja niin näkyivät muutkin tekevän. Minäkin urhoollisesti popsin ensimmäisen kerran yli puoleen vuoteen hieman punaista lihaa, joka ilmeni myöhemmin olleen vuohta (yleisin liha Keniassa Lonely Planetin mukaan). 

Toivottavasti usein ei kuitenkaan tarvitse lihaa syödä.. Vaikka vuohi olikin ihan ok, niin pitäydyn silti mieluummin kasviksissa (paikallinen pinaatintyyppine "rehu" etenkin on ihan suosikkini). Huomasin myös, että paikallinen Tusker-olut toimii myös lämpimänä ja täällä kysytäänkin aina joka juoman yhteydessä "warm or cold".

Muuta jännää viikonlopun aikana ovat edustaneet aamuinen pyykinpesu ja illallinen sähkökatkos, joka tuli juuri Päivikin ollessa suihkussa :DD Katkos oli pisin tähän astisista ja kesti varmaan pari tuntia. Onneksi saimme muutamia kynttilöitä huoneeseen ja obs! Jani, siun mukaan pakkaama otsalamppu ilmeni tosi käteväksi :) Tosin Heidikin oli ehtinyt jo täällä ollessa hankkia taskulampun, niin selvittiin aika hyvin.

Tunnelmakuvia sähkökatkoksen ajalta, alhaalla Pätykkä otsalampun valossa koneella ja Heidi lukemassa taskulampun kanssa.

Koska illat ovat pimeitä, eikä ulkona tule silloin oleiltua, nukahdamme yleensä tosi ajoissa. Alkaakin olla jo aika vitsi, että yleensä torkahdamme yhdeksän-kymmenen väliin ja minä pinkaisen sitten aamulla seitsemältä hereille. Lämpimät päivät väsyttävät myös aika hyvin, joten iltaisin ei ole maailman energisin olo ja illat kuluvatkin yleensä korttia pelaten, lueskellen (itselläni on projektina Joycen Odysseys englanninkielisenä...) ja dataillen. Lämpimän ilman väsyttävyydestä kertoo sekin, että kello on vasta puoli kaksi ja olemme jo pienellä päivälevolla sisällä. Täällä varmaankin tulee kaikki mahdolliset univelat korjattua viime vuosilta ;)

Takaovi ja moppi, jolla koitettiin saada pahimmat lattiapölyt liikenteeseen huoneesta (ja jonka valokuvailu varmaankin aiheutti hilpeyttä ohi kävelleessä Polossa..).

Mutta siinäpä tämän kertaiset kuulumiset. Loppupäivän otamme varmaankin rennosti oleskellen, ehkä pitäisi hieman vielä harjoittelupäiväkirjaa kirjoitella ja huomenna sitten taas lastenkodille ja todennäköisesti baby & toddler wingiin. 

Ps. kuvien latautuessa kävimme lounaalla ja tällä kertaa vuorossa oli ugalia ja paistettuja munia sotkettuna sipuliin ja tomaattiin - and it was good! ja söimme käsin ;)

Ja tässä vielä vähän tunnelmakuvia pyykkäystuokiosta. Lopputulosta odotellessa.. :) 

3 kommenttia:

 1. Noniin, ja sie vielä naureskelit sille otsalampulle et eihän sellasta tarvita.. :)

  VastaaPoista
 2. Warm or cold - meidä gehodeddiin Indiassa validsemaan juomagsi warmia. Eidule grambia vadsaan.
  Kidi

  VastaaPoista
 3. On se coldkin ihan hyvää, jos ottaa lasipullossa olevaa jääkaapista ;) Jani: linkkariakin on käytetty :)

  VastaaPoista