maanantai 26. maaliskuuta 2012

Keittiöviikko (kitchenweek)


The kitchenweek has started! And what we did? We separated maize and beans.. the whole morning.. After lunch there was nothing to do in the kitchen anymore, so we were free to play with the children. So just hanging outside and playing. There were also some Finnish visitors in the afternoon and the children practised some songs in English, Suahili and Finnish to sing to them. But that's about it, let's see what's going to happen tomorrow.Tadaa! Tänään alkoi meidän "keittiöviikko"!

Eli tämän viikon ajan meidän kuuluisi istuskella lastenkodin keittiön puolella auttamassa ruuanlaitossa jne. Suhtauduimme alussa ajatukseen hieman skeptisesti, mutta ensimmäinen päivä ainakin sujui ihan mukavasti (tosin eri asia sitten miten ammatillisesti kehittävää se meille on).

Aamupäivä sujui nopeasti lajitellessa pavuista ja maisseista huonoja palasia ja roskia pois, pilkkoessa kaalia ja pestessä päärynöitä. Ja hopsan, sitten olikin jo ruokkiksen aika! Kävimme taas moikkaamassa "ystäväämme" Julesia Guavassa ja yllättäen taaskaan kaikkea ruokalistalla olevaa ei ollut saatavilla :D
Iltapäivästä jaoimme sitten lapsille ruokaa ja tämän jälkeen meille sanottiin, että "you are free now, go to library or something". Hieman kapinallisina kieltäydyimme ja jäimme auttamaan tiskauksessa. Siitä jäi vain kuvat ottamatta, mutta ehkäpä huomenna sitten niitäkin on tarjolla :)

Tiskauksen jälkeen ei sitten ollutkaan enää keittiön puolella mitään hommaa, joten menimme vierailemaan baby wingiin, jonne oli tullut taas uusi asukki. Nyt kun tietää, että ei tarvitse jäädä koko päiväksi jumimaan vauvalaan, on sielläkin kiva vierailla pikkuisia halailemassa.

Vauvalan jälkeen eksyimme kuuntelemaan ruokalaan, kun lapset harjoittelivat swahilin-, englannin- ja suomenkielisiä lauluja iltapäivästä tulevia suomalaisia vierailijoita varten. Mekin jäimme työpäivän jälkeen odottamaan vieraita, sillä kuulimme heidän olevan fuasin kehitysyhteistyöopintojen opiskelijoita (siis suomalaisia!) ja heitä odotellessa lastenkodilla menikin sitten yli viiteen. 

Koska päivä venyi niin pitkäksi jäi meiltä tänään ostamatta radio.. Ollaan aamuisin aina vaki tuk-tukissamme fiilistelleet musiikkia, niin nyt päätettiin, että pitää hommata omatkin poppivehkeet, niin voi ulkona fiilistellä. Onneksi katukauppiailla on tarjolla vaikka minkänäköistä retromankkaa halvalla, niin pitää yrittää huomenna töiden jälkeen pyörähtää hankkimassa joku sellainen iltojen iloksi :)
 Ja yläpuolella vielä hieman "tunnelmakuvia" lastenkodin hulppeasta ulkoilmakeittiöstä. Huomenna pääsemme tekemään ugalia ja yksi kitchen mamoista vinkkasikin meille, että on hyvä opetella tekemään paikallisia ruokia, sillä ikinä ei voi tietää, jos vaikka täältä löytää miehen ;D Ai miten niin täällä vihjaillaan etsimään paikallista urosta? Hahahha, Heidille löytyy vielä vientiä.. ;D


Ps. Ihana saada teiltä kommentteja, mutta voitaisko esittää vielä pieni toive, että jos kaikki kommentoijat laittas nimimerkin (suurin osahan näin on kyllä tehnytkin), niin tiedettäs aina keneltä terveiset tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti