keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Maissitalkoot jatkuu.. (with maize again..)

Today we continued separating maize.. Luckily there's only two days to go anymore and afternoon gave us a bit special thing to do - we went to see parents meetng to a nearby school! It was interesting, even though didn't understand everything, 'cause people were talking both swahili and english. But interesting still :) And then we've noticed that there lives little lizards in our hostel.. one visited Päivikki's bed last night..


Tänään jatkettiin taas maissien lajittelun parissa.. Noh, enään kaksi päivää keittiötä jäljellä. Koska keittiössä ei todellakaan ole paljoa puuhaa ehdimme istuskella myös katselemassa middle ja top classin "this is the way.." -laulu- ja tanssiharjoituksia ja muuten vain tsillailemaan lasten kanssa ulkona.

"i'm proud to be kenyan" -tekstin on joku raapustellut kirjaston takana olevaan seinään

Aamupäivästä oli niin paljon tekemistä, että ehdin jopa värittää pari sivua leijonakuningas-värityskirjaa, jonka löysin kirjastosta koskemattomana (pitää näyttää värityskirjoja ja kyniä lapsille joku päivä) :)

Ruokkiksella raapusteltiin muutamia kortteja


Iltapäivään saatiin onneksi vähän säpinää ja päästiin seuraamaan ala-asteen vanhempainiltaa! Kieli tosin oli suurimman osan ajasta swahili, mutta onneksi paikalliset puhuvat usein hieman sekaisin englantia ja swahilia, joten pysyttiin hieman kärryllä puheenaiheista. Kuri, vanhempien ja opettajien vastuu, koulukirjat, vanhempainilloista poissa olevat vanhemmat ja lasten erilainen oppiminen olivat mm. keskustelunaiheina. 


Mutta koska tänään ei tosiaan tapahtunut mitään muuta uutta ja ihmeellistä, saatte turhan tarinoinnin sijasta katsella vähän kuvia matkalta Kenyatta primary schoolin vanhempainiltaan.
Toinen paikallinen primary school, joka ohitettiin matkalla vanhempainiltaan

Monen aidan päälle on kiinnitettynä lasinsiruja (myös lastenkodin aitaan)

Monen talon seinässä on maalauksia (sisäinen bommarini himoitsee maalien ostoa..). Kenyatta primaryn seinästä löytyi tällainen valistusaiheinen kuva.

Koulun sisäpiha oli idyllinen.Koulun takana oli isompi alue lapsille liikkua vapaasti ja aivan naapurista löytyy myös jalkapallokenttä.


Ja alimmaisessa kuvassa Päivikki katoamassa luokkaan, jossa vanhempainilta pidettiin. Sisällä oli niin paljon porukkaa ja sen verran hämyisä valaistus, etten viitsinyt siellä alkaa kuvailemaan.

Mutta Päivikistä puheenollen, eilen unohdin ihan kokonaan mainita, että Pätykällä kävi toissa yönä yövieras! Kyseessähän oli pieni lisko, joka yritti huomaamattomasti edetä Pätsyn reittä pitkin, mutta ei ollut näemmä riittävän huomaamaton, sillä löysi itsensä aika pian lattialle heitettynä.. Viime yönä liskoja ei näkynyt, jatkoa odotellessa.


Aber nyt aufwiedersehen tältä päivää! Pitäkäähän peukkuja, että huomiseksi ilmaantuisi jotain piristävää ohjelmaa maissitalkoiden sekaan.. :)

1 kommentti:

  1. Geggoliskot tuovat onnea asuntoon ;)
    ... ainakin Intiassa...

    VastaaPoista