keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Rusketusraidat ja muuta pientä (tanning stripes and other little things)

The second day we spent in same classes and had a little trip to a health center. Some kids were sick so nurse took us with them to see how are the health centers here (hospital was closed 'cause of a strike). The afternoon went again by with playing children outside and sitting in the classes and drawing with them. So nothing superspecial, just chilling and being with them. Then we found out that we shall propably have a nice tanning stripes at the end of may, 'cause it's a bit more conservative here, so t-shirts and over-knee pants are gonna make us look more or less like zebras ;)


Toinen kokonainen päivä lasten kodilla takana! Tänään ehdittiin olla vain hetki tunneilla, kun käsky kävi hypätä hoitajan ja muutaman lapsen mukaan sairaalareissulle. Tosin sairaala on todennäköisesti kiinni hoitajien (ja lääkäreiden?) lakon takia, mutta jonnekin paikalliselle terveysasemalla köröttelimme odottelemaan, että lapset pääsevät vastaanotolle. Siellä menikin sitten suurin osa aamupäivästä ja olimme takaisin lastenkodilla sopivasti teetauoksi.
Terveysaseman piha 

Tänään oli eilistä kuumempi päivä ja lapset eivät kovasti viihtyneet iltapäivästä pihalla. Niinpä istuskelimme joidenkin heidän kanssaan luokassa piirtelemässä ja välillä kävimme istuskelemassa pihalla rappusilla pikkuisten meinatessa torkahdella syliimme. Oma swahilin osaamattomuus häiritsee paljon, sillä lapsilla olisi paljon asiaa, mutta kielimuuri on aika iso.. Mutta toimeen tullaan näinkin. Aika leppoisa ja rauhallinen päivä siis, ei mitään ihmeempiä tapahtumia. 
Lastenkodin pihalla pyörii myös muutama pienikokoinen koira, joista varsinkin vanhemmat pojat tuntuvat pitävän.
Osa lapsista viihtyisi melkein jatkuvasti sylissä ja pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat oli tänään todella suosittu...

Negatiivisempina juttuina Heidin silmä ilmoitti aamulla olevansa hieman tulehtunut (mutta luontaislääkkeitä löytyi!) ja hän on myös saanut muutamia itikanpistoja.. (joista mama oli todella huolissaan). Olemme kaikki myös hiljalleen vaihtaneet ihonvärin hivenen punertavaksi. Ja täällä kun pukeudutaan aika konservatiivisesti töihin, niin voi olla, että kesällä meillä kaikilla on oikein kauniit t-paita rajat ;) Ainakin Päivikillä on jo nyt jaloissa todella ihastuttavat punaiset säärystimet :D
Lapset leikkimässä lastenkodin pihassa.

Terveyskeskusreissulla bongasimme myös Will Grace -hostellin, jota tytöt olivat kehuneet viime vuonna hyväksi, mutta oih ja voih.. siellä oli aivan täyttä.. Ensi kuussa kuulemma kannattaa kysellä uudestaan tyhjiä huoneita. Eli pitänee huomenna tai viimeistään ylihuomenna käydä hostellikierroksella, jotta saisimme jonkin halvemman ja lähempänä keskustaa olevan asustelukolon.
Pitkin teitä kuljeskelevat lampaat, lehmät ja vuohet ovat aivan suosikkejani, voisin ottaa meille hotellillekin pari, mutta tytöt ovat eri mieltä asiasta...


Mutta eipä tänne sen kummempia tällä kertaa. Lämmintä riittää edelleen, tosin ei suihkussa, josta posahti eilen vedenlämmitin rikki... mutta onpahan ainakin virkistävä kokemus käydä siellä ;) 

Ps. Ollaan huomattu, että täällä on vaikka kuinka paljon länsimaalaisia! Tänäänkin Guava Cafessa lounaalla ollessamme paikassa oli lähemmäs parikymmentä länsimaalaista meidän lisäksi. Oli aika hassua.

1 kommentti:

  1. Oii, ootpas ahkerasti päivittänyt, kiva lukee mitä teille kuuluu :)

    VastaaPoista