keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Uusi tulokas lastenkodilla (new baby!)

Baby wing got a new resident today, when there came one day old little boy. And then one of the babies got a new home! We had already been wondering why one couple visited with the baby so often, but now we know :) We have also found a regular tuktuk driver, who takes us to children's home in the mornings, that's a nice thing. But again, nothing interesting, just hanging with the babies and one health center visit. Below you find pics from the librery of children's home and delicioud foods of Guava.
Tänään alkuun kenialaista viisautta:
 "Angimituiria na umirite ndangimiona rikii"

.. ja paikallislehden englanninnus samasta: 
"He who seeks his goat from the man who ate it, is certain not to find it".

Viisaita sanoja, ystäväiseni, viisaita sanoja.

Ja sitten asiaan! Tänään oli vauhdikkaampaa kuin eilen ja pikkuisten kanssa oleminen sujui joutuisammin. Johtui varmaan siitäkin, että päivä ei ollut pelkkää yhtä ja samaa, vaan tehtiin vähän sitä ja tätä ja käytettiin pikkuisia ulkona muutamaan eri otteeseen. Yksi pienokaisista (hyvin tomera neiti, Mary Ann), päätti lisäksi ilahduttaa päiväämme heittämällä housunsa lattialle ja samalla niihin tekemänsä kakat pitkin vauvalan käytävää...

Vauvalaan oli tullut myös uusi tulokas, päivän ikäinen (!) pikku poju ja vastaavasti toinen pikkuinen sai uuden kodin. Olimmekin jo muutamana päivänä pohtineet, miksi eräs pariskunta oli käynyt katsomassa usempaan otteeseen erästä vauvalan asukeista, mutta nyt selvisi sekin. Kenttäviikolla ja toimistolla ollessa pääsemme sitten paremmin tutustumaan mm. paikalliseen adoptiolakiin, sosiaalityöntekijöiden toimenkuvaan täällä päin maailmaa, lasten taustoihin jne. Sitä odotellessa :)

Lastenkodin uusin tulokas

Aamupäivästä teimme myös sairaanhoitajan ja yhden kipeän lapsen kanssa pienen reissun terveysasemalla (eri kuin viime viikolla) ja harmitti, kun kamera ei ollut mukana.. Olisi niin hienoa saada kuvia paikallisista pikku-sairaaloistakin, sillä ovat hieman eri näköisiä, kuin siellä Suomessa. Mutta ehkäpä ensi kerralla, hoitaja ainakin lupaili, että kävisimme katsomassa jotain isompaakin sairaalaa.


Muuten päivä lastenkodilla kului pitkälti vauvalan asukkien kanssa. Välillä pyörähdimme kirjastolla Faithia moikkaamassa ja iltapäivästä otin yhden "taaperoista" (eli baby luokkalaisista), Pasqualin, leikkihuoneeseen meidän ja pikkuisten kanssa, sillä hän ei vaikuttanut innostuneelta päikkäreistä ja oli hieman huomionkipeällä päällä...

Faith (lastenkodin harjoittelija ja hostellikaverimme)
Huomionkipeä neiti Pas'
Christine keskittyneenä värityskirjaan
"Isompia" poikia kirjastossa lukemassa

Sellaista siis tänään töihin. Töiden ulkopuolella päivän kohokohtia olivat Pirkka viinirypäleiden löytäminen Nakumattista (!) ja kotimatka.

Tämän viikon ajan olemme aamuisin käyttäneet samaa tuk-tukkia (jee, vaki tuk-tuk!), jonka kuski tykkää popitella kivaa paikallista musiikkia, mutta hostellille päin palatessa kyydistä on vastannut jokin random tuk-tuk. Tänään meille sattui sitten todellakin random kyyti ja kuski oli aivan ulapalla kaikesta.. Matka hostellille kesti ainakin triplat normaalista kuskin lähtiessä seikkailemaan jonnekin aivan eri suuntaan kuin ohjeistimme ja muutenkin ollessa aivan pihalla kaikesta.. Loppujen lopuksi pääsimme kuitenkin perille laitettuamme hänet ajamaan takaisin päin ja kuorohuutamalla hänelle ohjeita. Taisi olla aloittelija tai muuten vain ihan kuutamolla.. matkan lopuksi nimittäin kysyi vielä paljonko haluamme hänelle maksaa sen sijaan, että olisi sanonut normitaksan..


Illasta sitten istuskelimme hieman hostellin pihassa (vaikka olikin taas vähän pilvistä), pohdimme viikonloppusuunnitelmia (joiden pohtimista jatkamme huomenna) ja olimme innoissamme taas toimivasta hostellin yleisestä suihkusta ja vessasta. Meidän priva-kylppärimme tosin on edelleen vedetön, eikä vessanpönttökään toimi mutta onneksi edes yleisessä suihkussa voi käydä ja yleinen wc (lue: reikä) pelittää :) 

Alla vielä muutama kuva lounastauolta Cafe Guavasta, paikan tarjoilija Jules olikin jo eilen ihmetellyt missä oltiin, kun käytiin eri paikassa välillä lounaalla :)

Lipesin suklaiseen kahvismoothieen, nammm..
Alhaalla masala chips & vegerulla, ylhäällä oikealla toast ja vasemmalla tyttöjen favorit, Hangover-smoothie


Ps. Kiti! En muista muistinko laittaa siulle aiemmin sitä pesto-pinaattilasagnen ohjetta, mutta tässä se nyt ois: http://www.valio.fi/reseptit/pesto-pinaattilasagne/

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Marika ei osaa käyttää tätä, mutta yritetään uudelleen :D

  Taaperokuvat IHANIA! :) Ja pinaattilasagne tosi herkullista!

  Haleja Suomesta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos pinaattilasagnen ohjeesta; teen sitä heti viikonloppuna. Nam.

  Kiti

  VastaaPoista