perjantai 20. huhtikuuta 2012

3/5 harjoittelusta takana! (6 down 4 to go!)

Whuup! Already six weeks of training behind, so it means that there is only four weeks to go!! On thursday and friday we helped the kids to write letters to their sponsors and as long as there were only few kids at the time to help, it was nice. The more kids there were at the same time, more difficult it was.. On thursday we also got to go shopping with one child who had received some extra-money from her sponsor. It was nice to see how happy she came of getting some new things (shoes for school, new bag..). During afternoons older children brought tv to dining room and almost all the kids watched movies (we also bought them one, Disney's Tarzan :) and we went to see the babies, watched movies with them or drawed with the kids who didn't want to watch tv. But that's about all, so now I'll wish you a nice weekend!


Kuusi viikkoa harjoittelua takana!!!! Aika saavutus jo ;)

Torstai ja perjantai kuluivat lastenkodilla nuorimmaisten kanssa oleskellessa ja kummikirjeitä kirjoittaessa. Kirjeiden kirjoittaminen oli ihan kivaa silloin kun kerrallaan oli yksi lapsi autettavana ja joku vanhempi lapsista oli auttamassa kieliongelmien kanssa, mutta aina kun lapsia alkoi tulla liikaa, homma levisi käsiin..


Perjantaina vähän piirreltiin ja askarreltiin lasten kanssa ruokasalissa.. :)

Nuorempien lasten kirjoittaessa kirjeitään huomasimme myös, että usein vanhempi lapsi kirjoitti kirjeen kokonaan antamamme mallin pohjalta. Tämä oli toisaalta ihan hyvä, sillä monelle 4-5 -vuotiaalle kirjeen kirjoittaminen oli vielä hieman hankalaa, mutta siinä vaiheessa, kun isommat lapset myös piirsivät kirjeisiin kuvia nuorempien puolesta (sillä heidän mukaansa nuorempien kuvat eivät olleet tarpeeksi hyviä), piti käydä anastamassa kynä takaisin kirjeen "oikealle" tekijälle.
Loma-aikana isommat pojat ovat aina iltapäivästä lounaan jälkeen kantaneet television ja dvd-soittimen ruokasaliin ja suurin osa lapsista on linnoittautunut sinne katsomaan elokuvia. Mutta koska isommat pojat yleensä myös päättävät mitä katsotaan on osa leffoista enemmän tai vähemmän täysin eri kohdeyleisölle tarkoitettuja.. (mm. torstaina telkkarissa meni tyttöjen järkytykseksi kauhuelokuva, Heidi ja Päty, kun eivät ollenkaan voi sietää niitä ja yleisön joukostakin leffa olisi ollut sovelias ehkä kouralliselle lapsia..). Perjantaina onneksi ruutuun eksyi myös Disneyn Tarzan, jonka olimme tuoneet lastenkodille napattuamme sen mukaan joltain katukaupustelijalta parilla eurolla (vai olikohan edes niin paljoa).

Virallinen koulupukukauppa

Torstaina aamupäivästä saimme hieman vaihtelevaa tekemistä ja lähdimme shoppailemaan yhden lastenkodin lapsen kanssa. Hän oli saanut kummiltaan hieman ekstrarahaa ja pääsi ostamaan uuden repun, sukkia, koulukengät ja -paidan ja vähän naposteltavaa :) Ostosreissun päätteeksi veimme hänet vielä jäätelölle Gilanin (supermarket) yläkertaan. Oli mukava nähdä, miten iloiseksi harvinainen kauppojen kiertely ja kahvilassa käynti saivat tytön ja innolla odotamme jo ensi viikkoa, jolloin luvassa on vielä neljä shoppailureissua lisää! :) 


Söpö pikkuinen tuli aamulla vastaan töihin kävellessä
Päivän hyvä teko: kahvipurkki töihin, vaihtelua teehen :)

Sateen ansiosta alkaa pikku hilja vihertyä!

Muuten elo täällä on ollut taas aika sitä ja samaa. Aamupäivisin melko aurinkoista, iltaisin sadetta. Huomenna ajattelimme kuitenkin viikonlopun kunniaksi repäistä ja tehdä polkupyöräsafarin läheisessä Hell's Gate -national parkissa! Vähän rutiinit rikkoutuvat, mikä on hyvä, sillä järkytyksekseni tajusin tänään päivällä Guavassa, että olen tällä viikolla jo kolmena päivänä tilannut aivan saman lounaan: snow white -smoothien ja pinaattitäytteiset letut! Pienenä puolustuksena, että parilla kertaa olen tilannut alunperin jotain muuta, mutta sitä ei olekaan ollut.. mutta hieman noloa silti..
Eräänä päivänä ruokaa odotellessa tajusin, että Guavassa on yllätävän monenlaisia valaisimia pieneksi kahvilaksi.. Joten tekin pääsette nyt sitten ihailemaan niitä ;) Alimmainen on suosikkini, mutta kyllä tässäkin kuvassa olevat ovat ihan potentiaalisia sisustusesineitä.


Mutta nyt, mukavaa (ja toivottavasti keväistä) viikonloppua kaikille! Huomenna tai ylihuomenna luvassa luontokuvia ja tunnelmia siitä, miten me rupukuntoiset jaksettiin polkea villieläimiä pakoon ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti