tiistai 3. huhtikuuta 2012

Bo-bo-bo-boring..

Well ,there's nothing much to tell about this day, because I've spend it mostly by watching the walls and sleeping. Yes, I got a stomachflue.. so no going to work. 'Cause nothing really happened, but I wanted to entertain myself by blogging, there's some pics of articles in local newspaper and about things that have kept me company today. Oh, and the rainseason seems to have started.


Tämä päivä on sujunut hieman tylsissä merkeissä.. Olen kuluttanut aikaa tuijottamalla seinää, torkahtelemalla ja lukemalla. Paljoa muuta ei ole jaksanut, sillä neljännen harjoitteluviikon kunniaksi sain pienen vatsaflunssan.. onneksi olo on jo helpottamaan päin, mutta saattaa olla että huominenkin pitää vielä lahnata hostellilla, ettei vain olo ota takapakkia ja sitten pitää siirtää Kisumun reissua..
Koska tänään ei tapahtunut mitään "jännää", mutta tarvitsin jotain vaihtelevaa tekemistä, ajattelin postailla tänne kuvia päivääni piristäneistä asioista :) Yllä on pari kuvaa tämän päivän Daily Nationissa olleista artikkeleista, jotka pysäyttivät lukemaan.. Ensimmäinen kertoi maan valmiuksista tulipalojen sattuessa (äskettäin oli ollut tulipalo kerrostalon viidennessä kerroksessa ja neljäkymmentä minuuttia palon syttymisen jälkeen palolle ei oltu vielä pystytty tekemään mitään, vettä saatiin pumpattua ainoastaan kolmanteen kerrokseen asti...) ja toinen artikkeli kertoi uskonlahkosta, joka kieltäytyy ja jonka jäsenet kieltävät lapsiltaan lääkehoidon. Jos lapsi ei parane rukoilemalla, hänen on ollut tarkoituskin kuolla.. Erittäin pysäyttävä oli tarina tytöstä, joka oli raiskattu pahasti, mutta hänen vanhempansa eivät suostuneet viemään häntä hoitoon, vaan olivat sitä mieltä, että näin kuului tapahtua, se oli "jumalan kosto jostain"... Onneksi naapurit olivat valppaina ja ottivat yhteyttä sosiaalityöntekijään.Daily Nationin lisäksi tytöt toivat kylältä tullessaan (kävivät tutustumassa terveyskeskus Polo Centeriin, oikein siisti paikka kuulemma ja eri tasoinen, kuin ne joissa olemme aiemmin vierailleet) appelsiinimehua ja vauvoille tarkoitettua pikapuuroa.. Erehdyin nimittäin aamulla sanomaan, että nyt tekisi mieli puuroa ja tytöt päättivät sitten tsekata paikallisen puurohiutaletilanteen, vauvapuuro oli ainoa löytynyt :D Makua en ole vielä testannut..

The Beautiful Ones Are Not Yet Born sen sijaan on oma parin viikon takainen pokkarilöytöni, jonka kaivoin esiin, jotten lukisi Odysseusta liian nopeasti. Kirja on ghanalaisen Ayi Kwei Armahin 1968 ilmestynyt teos ja takakannesta löytyi mm. tällainen mainosteksti: "This is a clever and uncomfortable moral fable, handling human values without withholding sympathy for the clumsy ones and those whom weakness impels to a pursuit of power" (The Guardian). Kirjailijaa mainostettiin myös parhaana ghanalaisena kirjailijana, joten täysi susi teos ei voi olla :)
Koska pelkkä lukeminen käy puuduttavaksi, olen koettanut myös vähän piirrellä, mutta aivot jumivat sen verran, ettei olo ole maailman luovin.. Nopeasti olenkin aina luovuttanut ja siirtynyt hetkeksi ihan vain tuijottelemaan seiniä. Seiniä katsellessa on voinut ihailla myös moskiittoverkkoja ja meidän niihin tekemiä uniikkeja solmuja :) Tuliainen sille, joka arvaa, mikä on kenenkin tekemä ;)


Mutta hahha (tähän väliin) miun käy oikeastaan hieman sääliksi tämän postauksen lukijoita, on sen verran tiukkaa settiä nyt ;) Mutta lupaan, että jos huomenna on samanlainen päivä, niin yritän keksiä jotain muuta aktiviteettia, kuin blogin terrorisointia :)

Tytöt löysivät kylältä myös itselleen kaikkea pientä kivaa. Päivikki on jäänyt koukkuun juorulehtiin, vaikka valitteleekin ettei tunne kaikkia niissä esiintyviä "julkkiksia" ja Heidi on kartuttanut vaateröykkiötään (joo, juuri siltä se aina näyttää :D) kolmella uudella tunikalla. Voisi itsekin ryhdistäytyä joku päivä ja hankkia jotain uutta kivaa tai eksyä fashion schoolille tilaamaan mittatilausmekko.Tässä vielä lopuksi Heidin pipertelemä hienoakin hienompi kalenteri, johon katse on eksynyt pari kertaa päivän aikana.. Muistaakseni mainitsin kalenterin joskus, mutta en laittanut kuvaa tänne. Aika monta päivää jo ruksittuna, 1/3 harjoittelusta takana :)


 
Mutta nyt taas vähän lepäilemään..ulkona näyttää noinkin aurinkoiselta, joten illalla varmaan tulee taas sadetta. Eli ei haittaa, vaikkei jaksakaan ulkoilla :)

2 kommenttia:

  1. Miun pitää kuitenkin ostaa omat tuliaiseni, mutta siun verho on tuo kermanvärinen 99,9% varmuudella :P

    Ei oo asiaa Tuttu juttuun jos ei mee oikein...

    VastaaPoista
  2. Mä veikkaan et Jennin on toi pieni solmu tuo viimeinen verho siis. :DD

    VastaaPoista