maanantai 23. huhtikuuta 2012

Hell's Gate


At first I apologize, ’cause I’ve forgotten all you, who don't speak Finnish. It’s just been so much cosier to write Finnish than English, while staying here in Kenya. But, I’m gonna fix the thing now and for now on, here shall be also a brief text in English, so you know what’s going on. And hopefully within few days (well okay, during this week) I’ll finish little English texts also in the beginning of the earlier posts.  

This post tells about our visit to Hell’s Gate national park in Naivasha. We had a driver who took us there and on the way showed a nice lake, where were lot’s of Flamingos. After the Flamingo-lake we went to Hell’s Gate and tooked a bicycles to ride with. It was a fun way to explore the park, even though the bicycles weren’t in the best possible condition..

After about an hour biking we reached a picnic-place from where we climbed down to a riverbed, and WOW, the place was amazing! Few hours exploring there and then climbing back up. It was really great experience. Then we biked back to the gate and were very tired, but happy when we get to sit back in the car :)

So nice Saturday we had and from leaving our hostel to getting back there the trip lasted over 12 hours! So long day it was.On Sunday here happened nothing special, just some chilling and relaxing and today at childrens home was the same as previous ones, mostly playing with the children :)


Ja suomeksi.. :)

Sorben, saatte nyt vasta postauksen, jota lupailin jo la tai su, mutta lauantaina illasta olin aiiiivan liian väsynyt datailuun ja sunnuntaina netti päätti lopettaa toimimisen ja se piti tänään käydä aktivoimassa uudelleen käyttöön, joten that's why no posts earlier! :) 

Käytin sitten sunnuntain hyödyllisesti ja lueskelin, kävin yksin kylällä (!) ja kiertelin mm. tyttöjen karttamalla vaatekojuja täynnä olevalla kujalla rupattelemassa myyjien kanssa. Olivat niin hauskoja tapauksia, että mukaan tarttui yksi mekkokin, jota tuskin ikinä tulee Suomessa käytettyä, mutta täällä ehkä joskus. Noh, sponssasinpahan vähän katukauppiaita ;) 

Töissä ei tapahtunut ihmeitä, lasten kanssa chillailua ja päästiin hetkeksi taas uppoutumaan lasten tietoihin, tosin suurin osa oli niin vanhoja, ettei niitä lapsia enää lastenkodilla ole, mutta mielenkiintoista silti lukea millaisia taustoja lastenkotiin päätyneillä on.

Waiting for the ride..
 
Aber, asiaan! Lauantaina suuntasimme aamuseitsemäksi Guavan eteen odottelemaan kyytiä kohti Naivashaa ja Hell’s Gate National Parkia. Tytöt bongasivat kuskimme, safarijärjestäjä Timin Guavan terassilta ja täytyy myöntää, että uusi tuttavuus osoittautua onnistuneeksi. Ensimmäistä kertaa Keniassa auton kyydissä ollessa unohti olevansa Keniassa!

Matkan varrella bongattiin myös kiraffejaAloitimme Naivashaan tutustumisen bongailemalla flamingoja järven rannalta. Lake Nakuru mainostaa itseään flamingojen kotipaikkana, mutta tänä vuonna ne viihtyivät paremmin Naivashassa, jossa niiden ihailu oli ilmaista.

Flamingojen jälkeen matka vei Hell’s Gaten portille, josta nappasimme mukaamme pyörät. Pyörät olivat tietenkin miesten pyöriä ja toimivuudeltaan vähän niin ja näin, mutta ihan hyvin niillä onneksi pääsi puistossa liikkumaan. Eläimiä ei matkan varrella paljoa tullut vastaan, muutamia seeproja, kiraffeja, vesipuhveleita, apinoita.. mutta maisemat häikäisivät siitäkin edestä (mitä niihin pystyi keskittymään pyörällä tasapainoilun ohella).
Noin tunnin pyörämatkan jälkeen pääsimme picnic-alueelle ja hetken voimia kerättyä lähdimme oppaan mukana laskeutumaan alas joenuomaan. Pahimpana sadekautena vedenpinta voi kuulemma nousta jopa kuuteen metriin, mutta nyt pohjalla meni vain pieni puro. 

Suurin osa matkasta alas, matkasta alhaalla ja matkasta takaisin ylös oli aika leppoisaa, mutta ajoittain sai hieman ponnistella ja harjoittaa kiipeilytaitoja. Heidi pääsi lisäksi muutamia kertoja kohtaamaan korkean paikan kammoaan, kun ”polku” meni aivan kielekkeen reunalla.Joenuoma oli oikea pieni paratiisi, jonka vesimassat olivat muovanneet. Pieniä puroja oli siellä täällä ja maan uumenista tippui kuumaa vettä pitkin seinämiä. Kuulimmekin oppaalta, että 30% Kenian energiasta saadaan Hell’s Gaten voimalasta, joka tuottaa tulivuoren kaasujen avulla energiaa.Devil's bedroom


Muutaman tunnin ajan kiipeiltyämme, joenuomassa seikkailtuamme ja maisemia ihailtuamme palasimme levähdyspaikalle ja hetken huilitauon jälkeen alkoi matka takaisin Hell’s Gaten portille.

Useamman tunnin liikunta-annos teki todella terää ja väsymyksestä huolimatta olo oli todella energinen ja mahtava kuntoilureissun päätteksi. Ja ainakaan vielä lihakset eivät ole kipeytyneet, vaikka sitä kovasti epäilinkin eilen illalla.. :) Päivän aikana sain myös pienen kiipeilikärpäsen pureman, sillä huomasin etten olekaan aivan niin käsi liikkumaan lohkareitten yli, kuin olin kuvitellut :)

Hell’s Gaten jälkeen kävimme vielä pikavisiitillä kuskimme lähistöllä asuvan siskon luona (wow, mikä talo! olisi tehnyt mieli jäädä keittiöön askartelemaan ruokaa, oli niin kotoisan oloinen) ja sitten suuntasimme syömään. Loppujen lopuksi päivälle tuli pituutta hieman yli 12 tuntia, joten voisi sanoa, että lauantai tuli kulutettua tehokaasti :)

Hostellille palattuamme meitä odotti yllätys – pihassa oli rekka! Mysteeri selvisi myöhemmin ja kuulimme, että sillä oli tuotu yhden asukkaan sohvat Eldoretista Nakuruun, mutta ensin kyllä kummeksutti törmätä pilkkopimeässä pihassa rekkaan... Ja hostellimme väkilukukin tuntuu taas kasvaneen. Täytyy kyllä sanoa, että paikka oli viihtyisämpi silloin, kun väkeä oli vähemmän ja tiesi kaikki asukkaat. Hostellin pomo ja yleismies ovat sentään saaneet kiistansa väliaikaisesti selvitettyä..

"Ethän roskaa" -kehoitukset oli jätetty taas hyvin huomioimatta...

Myös Ernesti oli vieraillut Hell's Gate'ssa ;)


Melkein voisi kuvitella olevansa Suomessa ;)


Loppuun vielä blogin uutena tulokkaana SENSSIPALSTA! Ensimmäinen seuranhaku-ilmoitus on suunnattu +30 neidoille (tietysti muutkin kiinnostuneet voivat perehtyä), jotka viihtyvät lämpimässä ja aurinkoisessa maassa ja ovat eläinrakkaita. Sosiaalisuus plussaa. Tarjolla olisi n. 40-vuotias  safari-yrittäjä, jolla kokemusta länsimaista, arvot kohdillaan, ajotaito kunnossa ja äiti, jolla 9 kissaa! Hakemuksia otetaan vastaan! ;D

1 kommentti: