keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kummikirjeet (letter's to sponsors)

Now we have actually started helping with the sponsor-letters. But yet it takes only few hours of the day, most of the day is again just chilling with kids. We also saw an unexpected crash when a stand of the supermarket next to Moi's wall collapsed down over Moi's children's toilet.. Luckily no one was hurt. Then I've started to do pictures to Cherish (that the teacher of the younger class can use in education). But that's about it again, no major happenings, just everyday life :)


Whihhii! Keskiviikko takana! Eli viikko jo yli puolen välin ;)

Lastenkodilla oli taas niin paljon kaikkea tekemistä, että aamupäivä pääasiassa ulkoilutettiin vauvalan väkeä.. Teetauon jälkeen päästiin takaisin kummikirjeiden pariin ja tällä kertaa alussa jokaisella oli vain muutama lapsi kirjettä kirjoittamassa. Yhden-kahden lapsen auttaminen kirjeen kirjoittamisessa kerrallaan olisikin ihan mukavaa puuhastelua, mutta siinä vaiheessa, kun ympärillä on useampi silmäpari ja kaikki tarvitsisivat koko ajan apua, ei homma enää toimi... Eli kirjeiden yksilöllisyys kärsii ja monet lapset kirjoittavat saman mallin pohjalta melkein sanasta sanaan samoja asioita.

Lastenkodin isompia tyttöjä

Lapset odottelevat kynien teroitusta, että pääsevät kirjoittamaa tai piirtämään

Isommat lapset osaavat kirjoittaa kirjeet yksin

Sain houkuteltua lapsetkin piirtämään välillä, niin sain itse hetken hengähdystauon :)

Lounastauon jälkeen meidän piti jatkaa kirjeiden parissa, mutta kaikki päivän kohderyhmässä (4-5 luokkalaiset) olleet olivat kuulemma kirjoittaneet jo kirjeen, joten kulutimme iltapäivän siellä sun täällä, Päivikki vauvojen kanssa, Heidi tehden paperitaitteluja (ei ihan origamikurkia sentään) lapsille ja minä piirtäen ruokalan seinällä olevia kuvia lapsille.

Lastenkodin kulmalla kasvaa myös "rehuja" (sukumavikia todennäköisesti ainakin) ja muutamat lapset viettivät osan päivästä kasvimaata hoitaen

Suurin osa lapsista jäi katsomaan ruokasaliin elokuvaa töistä lähtiessämme, mutta nämä neidit leikkivät mielummin pihalla :)

Iltapäivästä taivas alkoi taas tummua..

Töissä oli siis aika leppoisaa, mutta hostellillamme sen sijaan kuohuu! Hostellimme omistaja ja "yleismies" Polo ovat riitaantuneet syystä x ja hostellilla on pieni myllerrys käynnissä. Polo todennäköisesti pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa lähipäivinä ja eilisen illan ja tämän päivän ruokien tarjoilusta ja siivoamisesta on vastannut Polon sijasta uusi (pari viikkoa sitten aloittanut) keittäjä-nainen yhdessä puutarhurin kanssa. Keittäjä ja puutarhuri ovat ihan ok, mutta ajoittain puutarhuri on hieman liian tuttavallinen ja keittäjäkin äityi asteen liian äidilliseksi ilmoittaessani, etten syö tänään illallista (lihapäivä).


Lastenkodin naapurissa olevan Nakumatin tuuletusräppänöitä on muovitettu viime päivät, tänään aamupäivästä teline sitten romahti alas...

.. ja laskeutui lastenkodin poikien vessan päälle (juuri silloin kamera oli sisällä lukkojen takana!). Onneksi telineellä ei ollut romahdushetkellä ketään, eikä telineen alle jäänyt kukaan. Toinen vaarallinen tilanne nähtiin töistä lähtiessä, kun tielle oli jostain valunut öljyä ja muutama auto ja pikipiki luisteli hieman pahemminkin siinä.. onneksi kellekään ei käynyt mitään.


Jännityksellä odotellaan miten tilanne kehittyy ja tuleeko uusia työntekijöitä.. Nyt jatkan kuvien askartelua Cherishin pienempien luokan opettajalle ja fiilistelen radiota, josta tuli äsken Snooppia!!!! Aina ajoittain kuuluu myös mainospätkä, jossa soi LL Cool J:n Phenomenon ja joka kerta luulen, että miun kännykkä soi.. hahahah.. ehkä opin vielä joku päivä, että se on vain radio :) 


Nämä kuvat vielä vaiheessa, mutta mm. tällaisia kuvia on Cherishin opettajalle tulossa opetuksen avuksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti