lauantai 14. huhtikuuta 2012

Lasten parlamentti (children's parliament)

This saturday we didn't had freetime, we were called to come to Arap Moi. There was a meeting of children's parliament and all day went by following the meeting. The next two weeks we're apparently going to help children to write letters to their sponsor.  


Tämä lauantai menikin nopeasti lastenkodilla istuskellessa. Saavuimme kunnon harjoittelijoina lastenkodille klo 8.30, kuten eilen oli sanottu, mutta yllättäen kaikki muut olivatkin kenialaisessa ajassa ja tulivat lähempänä puolta kymmentä...


Nakurun Lapsilta oli tullut lastenkodille lahjoitus, jolla oli saatu hankittua uusia patjoja ja vilttejä (jotkin tosin olivat vielä toimistossa muoveissa).

Fiilistelin lastenkodin lankapuhelinta, jota en tosin ole kenenkään nähnyt käyttävän ja joka seisoskelee lukittuna toimiston pöydällä..
Neiti ilman hiuksia, luonne oli pysynyt onneksi samana :)

Lomilla olevat isommat pojat olivat siivoamassa luokkien katolta rojua (mm. kenkiä, oksia, rikkinäisiä leluja..), kun saavuimme aamulla lastenkodille.
Kävimme aamulla aikamme kuluksi vauvalassa katsomassa pikkuisia ja huomasimme, että pari uuttakin tulokasta oli ilmaantunut. Myös "neidin" hiukset oli leikattu.. Tosin sitä olimmekin jo odotelleet, sillä lastenkodin lasten hiukset pidetään lyhyenä.

Lastenkodin toimiston seinällä olevia julisteita ja info-lappusia


Lopulta saimme kuitenkin kuulla syyn lastenkodille saapumiseemme - siellä pidettiin Nakurun ja lähialueiden lasten parlamentin kokoontuminen, jossa puhuttiin mm. lasten oikeuksista ja valittiin edustajat (3kpl) kansalliseen kokoontumiseen Nairobiin.

Huomaa korkkarit!
Tyylikäs pieni herrasmies (jonka puku tosin toi ajoittain mieleen hieman parittajan ;)


Lapset (ja nuoret) kuuntelivat tarkasti ja tekivät paljon muistiinpanoja

Aikuiset olivat innostuneen oloisia ja päivä ei ollut pelkkää luennointia, vaan väliin mahtui myös laulamista ja leikkejä


Loppupuheenvuoro kansalliseen kokoukseen valitulta tytöltä

Kokous kesti puoli neljään saakka ja kenialaiseen tapaan nuoret pääsivät vasta silloin lounaalle. Alunperin sen piti olla jo yhdeltä! Päivän aikataulutus ei siis aivan toiminut ja meiltäkin meni osa päivästä ohi, sillä lähdimme kahden aikaan lounaalle luullessamme lastenkin lounastavan silloin. Yllätys olikin suuri syömästä palattuamme ja huomattuamme, että lapset istuivat vieläkin kokoushuoneessa!

Taukoleikki

Myös norjalaiset tytöt, jotka ovat suorittamassa harjoitteluaan Nakurussa (ja osan ajasta lastenkodilla) olivat seuraamassa päivän kulkua.Vaikka päivä loppujen lopuksi osoittautuikin ihan mielenkiintoiseksi kokemukseksi, vaati se ajoittain hieman sopeutumista. Olihan kyseessä kuitenkin lauantai.. Aikamme kuluksi pelasimmekin välillä todella yläasteikäisten tapaan hirsipuuta :)


Kokouksen aikana lastenkodin lapset olivat ruokalassa katsomassa elokuvaa


Lastenkodin vanhemmat tytöt, jotka olivat lomalla, tekivät keittiössä ruokaa kokoukseen osallistujille

Ensi viikon ja sitä seuravan olemmekin sitten taas lastenkodilla ja autamme lapsia kummikirjeiden kanssa. Ihan mukavaa vaihtelua ja mielenkiintoista nähdä miten kirjeitä tehdään. Ensi viikolla on myös luvassa spesiaaliohjelmaa, sillä Kenian Suomen suurlähettiläs (jos nyt oikein tajusimme) on tulossa tiistaina käymään lastenkodilla!


Mutta nyt relax ja vähän rentoutumista tähänkin viikonloppuun. Myöhään illasta meidän arkea pariksi päiväksi piristämään pitäisi myös saapua pari Heidin kaveria, jotka ovat olleet suorittamassa harjoittelua Tansaniassa.
 

Muistutus tuk-kuskille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti