sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lockhardt-liskon ihmeelliset seikkailut (adventures of the Lockhardt-lizard)

The weekend was quite lazy, even though there were also some exciting activities.. On friday evening we went to see local nightlife (or more like eveninglife) and well, it was quite an experience. People like to dance a lot - especially the men and together! And the music could vary from nineties hits to gospel.. When we came back to the hostel we had a surprise waiting for us - the lizard that had been harassing Päivikki earlier was again living in our room and didn't want to go away.. so we named him Lockhardt. On saturday we visited center and relaxed. And on sunday it was time to see a local church (here are like hundred of churches and many people like to spend their sundays on church..). Visiting the church was interesting experience and we got again too much attention, but have to say that the visit didn't make me any more religious than I'm now.
 

Viikonloppu melkein förbi ja vaikka paljon onkin vain oltu ja makoiltu (kyllä, me ollaan todella laiskamatoja), on näihinkin pariin päivään mahtunut kaikenlaista pientä häppeningiä. Eli aloitetaanpas ihan alusta.. perjantai-illasta!

Perjantaina lähdettiin katsomaan paikallista yöelämää. Tai no ehkä oikea termi olisi iltaelämää, sillä käytiin muutama tunti pyörähtämässä jossain lähikuppilassa aivan alkuillasta, reippaasti ennen kahtatoista. Esiliinaksi lähti taas hostellin yleismies Polo, mikä oli hyvä juttu, sillä ihonvärimme herätti hieman liikaakin kiinnostusta..

Kahdeksalta illalla on jo näin pimeää.. jos ei ole pilviä, niin taivas näyttää upealta.

Paikalliset miehet ovat kovia sheikkaamaan ja pöydästä jos erehdyit nousemaan, vaikkapa vessassa käydäksesi oli heti joku valmiina tanssipartneriksi. Yllättävää oli myös, että maaksi, jossa homoseksuaalisuus on yhä suuri tabu, miesten keskinäinen lanteitten vatkaus oli sitä luokkaa, että se olisi Suomen baareissa laskettu poikarakkaudeksi ;)

This is for you, paps: paloturvallisuus kunnossa - vaahtosammutin!
Saapuessamme oli vielä hiljaista, lähtiessämme nämäkin pöydät olivat täynnä. Tanssilattiaa baarissa ei ollut, vaan ihmiset tanssivat pöytien vieressä.

Musiikkivalikoima oli myös todella laaja ja baareissa saatetaankin kuulemma soittaa kaikkea reggaesta gospeliin. Meidän visiitin aikana oli aika paljon ysärimusiikkia (mm. Shaggy) ja olikin ihan hauska tanssahdella vanhoja hittejä (aina kun lattialle uskaltautui).

Kuppilasta onnistuneesti kotiuduttua kylppärimme lattialla odotti yllätys - Päivikin lisko-ystävä oli palannut! Liskoherra, jonka nimesimme Lockhardtiksi oli kovin vikkelä veitikka, joten kunnon kuvaa en vielä ole onnistunut saamaan, mutta Lockhardt on muuten sen verran sosiaalinen, että vierailee päivittäin huoneessamme ja öisin tilkitsemme hyttysverkot tiukasti patjan alle, jottei herra pääse kiipeilemään verkon sisälle yöllä..

Ujo herra Lockhardt pyykkäyskamojen seassa

Lauantaina käytiin katsastamassa Beauty School, jossa hostellimme Dorothy on töissä. Hinnasto ja palvelut näyttivät kovin houkuttelevilta, joten todennäköisesti ainakin Heidi tulee makaamaan jonkun vapaapäivän aamusta iltaan koululla hemmoteltavana.. :)

Täältäkään ei saatu kasvisruokaa, mutta kahvia onneksi löytyi (tosin instant-versiona..)


Lauantaina kierreltiin muutenkin vähän kylällä ja ensimmäistä kertaa jouduttiin metsästämään ruokapaikkaa. Kävimme kokeilemassa useampaa paikkaa ja kasvisruokien kohdalla tarjottiin aina eioo:ta.. lopulta sitten päädyimme napostelemaan pelkkiä raneja ja haimme "lohtunaposteltavaa" Nakumatista. Onneksi illalla oli chapatipäivä.


Luultiin saavamme jotain smoothien-tyyppistä.. todellisuudessa pöytään kannettiinkin ylimakeaa limpparia, johon oli upotettuna muutamia hedelmiä ja jäätelöklöntti..

Launtaina kylällä pyöriessä ostettiin vihdoin myös oma popmachine.

Sunnuntaiaamu alkoi sitten vähän ikävämmin ja huomasin Ylen uutisia lukiessani Mombasassa edellisenä iltana tapahtuneet kranaatti-iskut.. Muutaman viikon ehtikin olla jo rauhallista. Tarkoituksenamme oli alunperin mennä Mombasaan harjoittelun jälkeen lomailemaan, mutta saattaa olla, että suuntaamme sittenkin Tansaniaan..

Pitkään ei aamulla kuitenkaan ehditty murehtia terroriuhkaa, vaan paikallinen Charismata Church kutsui.. Ja noh, olihan se kokemus. Mutta ei niin mullistava, että olisin kokenut ahaa-elämyksen, valaistunut ja innostunut kirkkotouhuista (enemmänkin mietin miten lusmuta jatkossa kaikki kirkolliset tapahtumat). 

Seinillä roikkuvat tekstit menisivät tyyliltään monen muotoilijan ja graafisen suunnittelijan painajaisesta..

Tuolit pehmusteineen olivat miellyttävämmät ja istujaystävällisemmät kuin ev.lut. kirkkojen pitkät penkit

Kirkossa oli suhteellisen väljää, kun saavuimme ja ihmisiä oli ehkä vajaa sata. Jumalanpalvelukset täällä tosin kestävät pitkin päivää, joten ihmisiä valui kirkkoon ja sieltä pois jatkuvasti. Saarnaajat (toinen englanniksi, toinen swahiliksi) huusivat kovaa mikkeihin ja toistivat paljon mielisanojaan (lord's supper, worship..). Oma jeesusannokseni tuli täyteen vartissa, mutta saarnaamisen loputtua oli mielenkiintoista seurata paikallisten laulua ja tanssia (tosin hieman puuduttavaa seistä). 

Mekin saimme osallistua laulamiseen ja saarnaajat huusivat tulevia kappaleita tyyliin: "laulu 63, mzunguille 64" (ensimmäisessä sanat swahiliksi, toisessa englanniksi). Kesken laulamisen tapahtui myös paljon toisten kättelyä ja loppuvaiheessa löysimme itsemme myös  penkkien edestä esittelemästä itseämme mikkiin puhuen... Hienoa olla tällainen "julkkis" joka paikassa.

Patteri katossa?

Palosammutin nro 2, lauantain ranskisruokalassa.


Iltapäivästä sitten pääasiassa vain hengailtiin sisällä ja ulkosalla, pientä Guava pyörähdystä  ja pikipiki ajelua lukuunottamatta (Heidi sai kauan himoitsemansa pitsan, näytti niin hyvältä, että mennään varmaankin joku ilta kaikki pitsalle). Mutta että sellainen viikonloppu tällä kertaa. Nyt jännämään huomista päivää ja uutta "työpaikkaa". 

Ps. Lockhardt on saanut perheenlisäystä! Tytöt bongas just käytävästä vauvaliskon.

1 kommentti:

  1. Ihana postaus! Hirmu kiva lukea kuulumisia. Seuraan joka päivä silmä kovana vaikken harrastakaan aktiivista kommenttiterroria.

    VastaaPoista