tiistai 10. huhtikuuta 2012

Muovailuvaha

Today it wa Heidi's turn to have a little flu and stay at hostel, while me and Päivikki went to Cherish. The day was pretty normal, playing outside and in the classroom. On lunch break we went to town and bought some play-dough, that children could play with on afternoon. And then we were planning what games we could teach to them and what to do on next day. So a nice day behind.

Takaisin arjessa!

Tänään oli Heidin vuoro jäädä hostellille pienen flunssanpoikasen takia ja minä suuntasin Päivikin kanssa kävellen Cherishiin. Myös pienempien lasten opettaja oli hieman kipeän oloinen, eikä jaksanut tavalliseen tapaansa leikkiä lasten kanssa, vaan istuskeli hyvin uupuneena sivummalla.
Ruokkiksella teimmekin sitten pikipiki-reissun keskustaan ja Guavassa piipahtamisen lisäksi haimme kaupasta muovailuvahaa, jolla viihdyttää lapsia iltapäivällä. Muovailuvaha ja opettajan sairastuminen muistuttivat meitä taas paikallisten elintasosta, sillä vaha, joka meistä ei ollut mitenkään erityisen hintavaa (hieman päälle 100 ksh) oli opettajan mukaan kallista. Lisäksi opettaja yritti parannella itseään ilman lääkärissä käyntiä, sillä se maksaisi ehkä kolmisensataa ksh ja hänelle sellaisen ylimääräisen summan hankkiminen oli jo haaste sinänsä.

Cherishin vanhemmat pojat ovat oikeita akrobaatteja :) 
Ruokatauolta palattua teimmekin päivän hyvän teon ja laitoimme opettajan käteen 500 ksh setelin ja käskimme hänet lääkäriin. Meille summa oli aika olematon ja oli todella kurjaa nähdä yleensä pirteä ja iloinen opettaja niin heikossa kunnossa.

Elintason lisäksi korruptio on myös nostanut taas ilkeää päätään mielessäni ja olen pohtinut enemmän joidenkin Afrikan maiden tilanteita luettuani ensin ghanalaisen ja sitten Etelä-Afrikasta lähtöisin olevan kirjailijan mietteitä.. Erityisesti Nigeria ja Somalia ovat kiinnittäneet huomioni vuosikymmeniä jatkuneiden ongelmiensa takia ja niin uutisotsikot kuin kirjallisuus saavat jälleen kerran ihmettelemään ihmisluontoa.  

Mutta en halua tehdä tästä blogista liian "raskasta", joten takaisin kevyempiin aiheisiin.. Viime viikolla hankimme tarroja Cherishiin ja niiden avulla tytöt opettivat lapsille värejä ja muotoja. Tällä viikolla ajattelimme, että voisimme opettaa esim. säähän liittyvää sanastoa ja ehkä askarrella joku päivä joitain yksinkertaisia soittimia lasten kanssa.


Tänään emme kuitenkaan harrastaneet mitään kovin vaativaa vaan muovailuvahan lisäksi mm. värittelimme kuvia, pelasimme polttopalloa ja hypimme narua (olipahan rankkaa monen vuoden tauon jälkeen!). Huomenna vuorossa sitten ehkä jotain "kehittävämpää" :)  
Tällaisia tunnelmia tänään. Nyt odottelemaan papujen ja riisin valmistumista iltaruuaksi. Suomeen päästyä voi olla, etten hetkeen koske kyseiseen ruokalajiin tai ylipäänsä papuihin ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti