lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pätyn synttärit (Päivikki's birthdays)


Friday started as grey and rainy.. And ’cause of that we had almost nothing to do at work (children were watching movies), mostly drinking tee. But when it came time for our lunch break we went to Guava and surprised Päivikki by telling her that we have the afternoon free and instead of going back to work we go to a beauty salon to get some treatments (massaging, manicures,  pedicures)! We also gave Päivikki a bunch of gift cards as a birthday present and after beauty salon and a visit to hostel we went to have a dinner in Guava restaurant (a fancier version of Guava Café, with italian-japanese menu). Jules, the waitress of Guava came with us and wasn’t there delicious food! After dinner we were good girls and went back to hostel to get some sleep, ‘cause here we’ve used to go sleeping way too early and we’re so sleepy after eating. On Saturday we went to Fashion School to order tailored dresses, but at the end I was the only one ordering a dress, so we went to town to buy some fabrics for me. On the same trip we also tested a new restaurant, some Chinese place, with nice balcony and tasty food. After that girls went back to hostel and I took my fabrics to school and visited the beauty salon for some hair coloring (started to look too light and everyone were touching it, so wanted to be a bit more brunette). And now relaxing at hostel and hoping that tomorrow would be at least partly sunny day :)


Perjantai alkoi kaatosateisena ja harmaana.. Sateen takia aamupäivälle sovittu shoppailureissu yhden lapsen kanssa myös ensin viivästyi ja lopulta siirtyi kokonaan ensi viikolle. Ja koska lapset pysyttelivät sisätiloissa elokuvan ääressä, kulutimme aamupäivän lähinnä teetä juoden ja kummiasioita selvitellen.


Ahkerat harjoittelijat :D Heidi tekee nyt kyllä jonkun sossun iltapäivä työt, kun askartelee lehden sudokua..

Lounastaukoon mennessä olimme ainoastaan onnitelleet Päivikkiä synttäreiden johdosta ja rupatelleet, että illalla käydään sitten ulkona syömässä, mutta Guavaan päästyämme Heidi harhautti Päivikkiä ja minä levitin pöydälle salaa lastenkodin lasten kanssa askartelemamme lahjakortit ja tautibingo-pelin ja paljastimme, että lounaalta töihin palaamisen sijaan suuntaammekin kauneushoitolaan! Neiti ”Päirikki Kakkumaa” (paikallisilla on ajoittain hahmotusongelmia nimiemme kirjoittamisen kanssa) oli totaalisen yllättynyt :D


SURPRISE!Hoitolassa Päty sitten jätettiin ensin hierojan hoiviin ja sitten pedikyyrin pariin, Heidin ottaessa pedi- ja manikyyrin ja minäkin kyllästyttyäni selailemaan lehtiä uskaltauduin manikyyriin (asia, jota en todellakaan uskonut kokeilevani ensimmäistä kertaa elämässäni Keniassa ollessani). Hoidot täällä ovat todella halpoja Suomen hintatasoon verrattuna ja hoitolassa käynti oli hauskaa ajanvietettä, joten suunnittelimmekin sinne uudestaan eksymistä. Heidi haaveili hieronnoista ja kasvohoidoista ja minulla tukka alkaa olla siinä kunnossa, että se kaipaisi jonkinlaista kosketusta (muutakin kuin lastenkodin lasten kampaamoleikkejä..) viimeistään kotiin palattua.

Iltapäivä kului siis rattoisasti hoitolassa ja sen jälkeen suuntasimme hostellille vähän istuskelemaan, ennen lähtöä Guava-ravintolaan (Cafe Guavan italialais-japanilaisella menulla varustettuun fiinimpään versioon). Ravintolassa seuraamme liittyi Guavan tarjoilija Jules. Mutta koska olemme niin ”mummoutuneet” täällä ollessa, emme jaksaneet syönnin jälkeen lähteä enää käymään missään muualla, vaan suuntasimme taas kiltisti ennen puolta yötä unten maille.

Käyntimme aikaan salongissa oli melkein kymmenen työntekijää ja kaikki jatkuvasti kiireisinä, paikallisille tehdään paljon mm. lettejä ja niihin kiinnitetään lisäkkeitä.Lauantaiaamuna olinkin sitten jo ennen neljää (!, no okei syytä on myös lariamissa, jonka ottamista seuraavana yönä en saa ikinä oikein nukuttua) pirteänä hereillä ja yritin kovasti olla herättelemättä tyttöjä liian aikaisin. Alunperin tarkoituksenamme oli ollut mennä aamusta katsomaan Cherishin lasten jalkapallopeliä, mutta opettaja ei koskaan ilmoittanut missä peli on, joten se siitä.. Onneksi viikonloppujen piristyksenä on aina projekti: pyykkäys ;)

Päivällä oli siten aika käyttää lisää Pätyn synttärilahjakortteja, nyt fashion schoolin mekkolahjakortti. Eli suuntasimme koululle tilaamaan mekkoja ja sitten kylälle valitsemaan kankaita. Tosin ainoa, joka loppujen lopuksi tilasi mekon, olin minä! Pitää tukea paikallisia opiskelijasisaria ;) 

Tuleva mekko :)


Löydettyäni kivan kankaan kiertelimme hetken kylällä ja piipahdimme sen jälkeen lounaalla kiinalaisessa ravintolassa (kiinalaista ei oltukaan vielä reissun aikana syöty), jossa oli kiva pieni parveke katunäkymällä. Ruoka oli myös todella hyvää ja megakokoisten annosten loput sai onneksi take awayna mukaan (ja oli muuten jännin ikinä näkemäni take away, ruuat oli pienissä muovipusseissa :D).


Kiinalainen ravintola näyttää muuten kivalta..

..mutta tuolien Nalle Puh -istuintyynyt hieman hämmensivät


Lounaan jälkeen tytöt suuntasivat Nakumatin kautta hostellille hengailemaan ja pyykkäilemään ja minä heitin kankaat vaatekoululle, jossa kuulin saavani mekon viikon päästä (let's hope it's goood!). Sitten kipittelin aikani kuluksi takaisin keskustaan ja perjantaiseen beauty salongiin hankkkimaan vähän sävyä liian vaaleaksi kuluneeseen (ja liikaa huomiota herättävään) tukkaan.

Näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta

Tosin hyttysellä maustettu kastike jäi maistamatta..


Kampaamon naiset eivät oikein ymmärtäneet miksi halusin tummemmat hiukset ja lopputulos ei ihan niin tumma ollutkaan, mitä olisin halunnut, mutta parempi kuin lähtötilanne. Väri myös loppui kesken värjäyksen (siis todellakin kokonaan loppui paikasta), koska minulla oli niin paljon tukkaa, eikä sitä ollut saatavilla siihen hätään lisää, joten kampaaja oli jo varma, että joutuu tekemään korjausvärjäyksen alkuviikosta, mutta lopputulos oli ihan hyvä kaikesta huolimatta. Hieman liukuvärjätty, muttei paha :D Väri ehtii kuitenkin haalistua vielä täällä ollessa, mutta jos ei kuitenkaan aivan yhtä pahaan kuntoon, kuin mitä nyt oli :)

Värjäyksen päätteeksi sain myös perusteellisimman föönauksen ikinä, kampaajani kuivasi tukkaani yli puoli tuntia suoraksi ja lopputulos näytti hyvältä, kunnes kotimatkalla iski kaatosade... Koska sateenvarjoni oli hostellilla, sain sanoa pikaiset hyvästit hienolle föönaukselle :) Loppumatkasta sain kaatosateen lisäksi seuraani myös muutaman pikkupojan, jotka kävelivät ”bodygardeinani” osan matkasta :DD

Mutta siinäpä taas vähän kuulumisia, nyt loppuilta relaaax ja edes osittain aurinkoista päivää huomiselle toivoen :) Ja muistaessani vielä yhteisesti kiitos kaikille, jotka ovat kertoneet, että on kiva lueskella tätä blogia. Mukava tietää, että tästä on iloa muillekin kuin miulle ajanvietteenä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti