tiistai 22. toukokuuta 2012

Amboseli & Tsavo


Hello everybody! Now it’s time to stop sitting in the car and go walking and exploring Mombasa (and especially the old town). The past few days we have mostly been sitting in a car, either on a safari or ‘cause of going from place to another, so starting to get a bit bored of that.  But now luckily, no need to sit long times in a car (before next Wednesday, when we travel back to Nairobi from Mombasa).

Girls were at Mombasa already on Sunday morning (they took a nightbus from Nakuru) and they are leaving to Diani Beach on tomorrow morning. We are planning to follow them on Friday morning and surprisingly we have the same places to sleep in both Mombasa and Diani :) Felt like hadn’t seen girls for a very long time, when we saw today, but actually there were only a couple of days without their company!

The weather has been sunnier and warmer than in Nakuru and Janice has already got himself some fine looking (reddish) sun tanning stripes to his arms ;D And wow, isn’t the weather hot in Mombasa!

But then a bit about the safaris! It was nice to see different kind of landscapes and animals, but also a bit boring just to sit and sit and sit… I need more exercise and things to do to not get bored (so next time, when I go to safari, it’s gonna be a trekking or something like that safari). But interesting experience still. And now I’ve seen also elephants, ostrichs (and many other birds, whose name I can’t remember) and hippos very close! (giraffes, zebras, antilopes, baboons, monkeys.. seen before already, so nothing special in those for me, but Janice liked).

Now time to do something else than watch animals and nature and instead get to know a bit about Mombasa and after that beachlife in Diani!


Matkalla Amboseliin. Lehmiä löytyi laiduntamasta myös puiston sisältä..

Some elephants. Isoimmassa näkemässämme laumassa oli noin 80 fanttia.
Ja elefantteja seuranneet linnut

No nyt on autossa istumiset ja safaroinnit takana ja pääsee keskittymään muuhunkin, kuin köröttelyyn. Alkoikin jo hieman puuduttaa tuo auton kyydissä oleminen ja se, ettei itse voi kovin paljoa vaikuttaa päivän ohjelmaan. Eläimiä ja erilaisia maisemia oli tietysti kiva bongailla ja Amboselin telttamajoitus oli aika luksustasoinen, mutta sanottaisiinko vaikka näin, että miulle sopii paljon paremmin omatoimireissailu, kuin tuollainen toisten suunnittelema ”valmispaketti”.Amboselissa kävi hyvä tuuri ja maanantaiaamuna taivas oli täysin pilvetön, joten Kilimanjaro näyttäytyi koko komeudessaan (ja hieman alkoi himottamaan trekkausreissu Kilille). Paljon bongailtiin matkan aikana myös elefantteja, jonkun verran kiraffeja, seeproja, strutseja, kaikenkarvaisia muita lintuja, pumbia, hipposia, pieniä sarvipäitä (gaselleja, antilooppeja.. tai jotain semmoisia), liskoja, apinoita ja varmaan vielä joitain muitakin otuksia, jotka unohdin mainita :)Tsavo East oli hieman pettymys Amboselin jälkeen, sillä joki oli kuivunut, emmekä menneet edes katsomaan sitä, sillä jostain syystä oppaamme halusi vain yrittää bongailla meille kissapetoja (joita emme edes nähneet, ainoastaan vastoittain kaadetun seepran raadon). Eläimet olivatkin pääosin piilosilla Tsavossa, joten suurimman osan ajelusta katselimme vain maisemia ja punaista hiekkaa.. (alunperin tarkoitus oli mennä Tsavo Westiin, jossa olisi olleet hienommat maisemat ja mahdollisuus käppäillä ulkonakin muutamissa paikoissa, mutta jostain syystä, liekö kommunikaatiohäiriö, suunnitelma oli muuttunut).Mutta nyt siis jo Mombasassa muutaman tunnin ajomatkan (ja järkyttävän ruuhkan näkemisen, jonka tosin pääosin onnistuimme ohittamaan kuskinvaihdoksen ja pienempään autoon siirtymisen ansiosta) jälkeen. Heidi ja Päivikki olivat turvallisesti perillä Mombasassa jo sunnuntaina aamusta (menivät yöbussilla Nakurusta) ja me tungettiin tänään iltapäivästä sitten samaan guest housiin, melkein vastaäiseen huoneeseen :) Tapaaminen on tosin melkein läpsystä vaihto, sillä typyt jatkaa huomisaamuna matkaa Diani beachille ja me vasta perjantaina (siellä sitten taas nähdään taas hetki). On siis pari päivää aikaa tutustua Mombasan vanhaan kaupunkiin ja muihin lähinähtävyyksiin.
Tytöiltä saatiinkin jo vähän vinkkejä vanhan kaupungin suhteen ja illalla käytiin yhdessä tsekkaamassa läheinen intialainen ravintola, jota kehuttiin Lonely Planetin Kenya Guidessa kasvisruokailijaystävälliseksi :) Aivan yhtä hyvät sapuskat ei olleet kuin Kisumun intialaisessa, mutta ihan okei. Ensin emme meinanneet edes löytää raflaa (vaikka sen piti olla ihan guest housen lähellä) ja päädyimme tuktuk-ajelulle, jonka lopuksi tajusimme kävelleemme jo kertaalleen ravintolan ohi.. no, aina ei voi onnistu :)


Keli on ollut viime päivät lämpimämpi, kuin Nakurussa ja pilviä & sateita ollut vähemmän (lue: ei ollenkaan vesisateita). Pienen kurkkukivun tosin sain kaverikseni Amboselissa, mutta ehkäpä se tästä katoaa Heidin hyvän codetabs ja strepsils varaston ansiosta.. En nimittäin todellakaan ajatellut olla flunssassa pedin pohjalla loppureissua :)

Mutta nyt aika vähän rauhoittua ja lepäillä ennen huomista. Jaksaa sitten hyvin tutustua vanhaan kaupunkiin ja muihin Mombasan nähtävyyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti