lauantai 5. toukokuuta 2012

Cheek valloittaa Kenian

We had planned some things for friday to do with the girls living in probation and after-care hostel. First we took laptops with us, so we could show them some things about Finland and play some music. Then we had Heidi's nailpolishes with us ('cause the girls seemed to like girlish things) and some fashion magazines and love novels (or something like that light to read womens' books) that Heidi and Päivikki had bought while staying here. Girls at hostel really liked those. Then we showed them Mean Girls movie  and had a "jukebox jury" with ten songs. It was quite a surprise that Jippikayjei by Cheek (!) got the highest scores with Shakira's Wakawaka. After workday we went to pick up my dress from fashion school (and it was so nice!) and then had a little smoothie moment at Guava ('cause on friday we ate at girls hostel). And when the evening came we gathered around laptop and listened Belarus-Finland icehockey game via internet radio (worked pretty good). 


Perjantai kului mukavasti "rikollisten" tyttöjen parissa. Otimme mukaamme läppärit, jotta pystyimme soittamaan tytöille musiikkia ja kertomaan Suomesta sekä Heidin kynsilakat ja Heidin ja Päivikin täällä ollessa ostamia muotilehtiä ja rakkausrompsuja (tai no jotain naisille suunnattuja novelleja). Suunnitelmamme toimi hyvin ja aamupäivä vierähti nopeasti. Innostuimme myös näyttämään Mean Girls -elokuvan tytöille (Heidin kone on täynnä musiikkia, Gleetä ja elokuvia) ja kohdeyleisö oli juuri oikea :)

Muutama tytöistä harjoitteli aamusta lettien tekoa asuntolan kampaamoluokassa

Iltapäivästä päätimme järjestää levyraadin ja tytöt saivat kuunneltavakseen kymmenen kappaletta, niin suomalaista musiikkia, amerikkalaisia hittejä kuin jonkun afrikkalaisenkin pätkän. Levyraadin lopputulos oli hieman yllätys, sillä täydet pisteet Shakiran Wakawakan lisäksi sai Cheekin JippiKayJei! :D Crashin Sugared upposi heikoiten yleisöön, mutta muuten kaikki kappaleet saivat aika hyvin pisteitä.

Palapelin paloja (Moi'n rikkinäisistä palapeleistä), joihin tytöt piirsivät ja kirjoittivat oman nimensä ja unelmansa
Intensiivistä elokuvaan keskittymistä
Levyraadin kipaleet


Päivän päätteeksi tytöt kovasti toivoivat, että tulisimme vielä uudestaan käymään ja saattaa olla, että joku päivä pyörähdämmekin viemässä tyttöjen kanssa ottamiamme valokuvia heille. Torstai ja perjantai olivat todella kivoja päiviä ja pitää toivoa, että myös ensi viikon vierailukohteet ovat mielenkiintoisia.


Läppärin käyttäminen oli jännää puuhaa :)


Töiden jälkeen kävimme hakemassa Fashion Schoolilta valmiin mekkoni (ja se oli hieno!) ja pyörähdimme Guavassa smoothieilla, sillä söimme päivällä tyttöjen asuntolalla (ensimmäinen kerta kun olimme koko päivän työpaikalla! yleensä olemme käyneet lounastauolla aina kylällä). 

Osa tytöistä jammaili levyraadin voittajabiisien tahdissa :)
Tyttöjen joukosta löytyi myös taiteilija :)

Hostellillemme palattuamme huomasimme, että väki siellä on hetkellisesti vähentynyt, sillä muutamia viikkoja hostellilla asuneet opettajat olivat palanneet takaisin koteihinsa ja vasta ensi viikon aikana alkaa tulla uusia asukkeja. Ihan kiva, että hetken on rauhallisempaa ja suihkuun ei tarvitse välttämättä jonottaa. 


Asuntolan ulkoilmakeittiö

Ja tietenkin asuntolalla asustelee myös kanoja ja lehmiä (joista jälkimmäiset ei tosin päässeet kuvaan)

Asuntolan takaa löytyi kasvimaa, taitaa olla sukumavikiä?

Illalla projektina oli sitten jännittää saadaanko mm-lätkäradio toimimaan netin kautta ja päästäänkö kuuntelemaan valko-venäjä vs. suomi -matsia. Ja aika hyvinhän se toimi (ajoittaista pikkupätkintää lukuun ottamatta)! Loppuharjoittelu kuluukin näppärästi lätkää kuunnellessa :) 

Ja loppuun vielä vähä tuk-tukista löytynyttä tarraviisautta :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti