sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Diani Beach


Now we are at Diani Beach and isn’t this place great! We have a nice little balcony, where we can see the ocean partly and the beach is just few footsteps from our door. And what’s the best of all – we can cook here! I’ve been missing cooking so much, so here it has been wonderful to make vegetable dishes, make your own breads, make some tee/coffee and have a little fridge! Perfect. Here are also many monkeys running from trees to roofs and back again and cute cats, some lizards and other bugs and mosquitos. During first days we haven’t done much, just some relaxing, walking on the beach, taking sun (although it has been quite cloudy), cooking, hanging with the girls and so on. Maybe later we’ll do something, go to see dolphins or snorkeling or we’ll see :) But first we gonna just relax and enjoy the beach, while I’ll get rid of the flue (with the help of a nice pharmacist lady). And of course we have been enjoying the company of the girls, ‘cause today they’re leaving to Nairobi and we are staying here until Wednesday morning (and then there’s gonna be the looong bus trip from Mombasa to Nairobi). It’s so strange to think, that we are gonna be in Kenya only four nights anymore.. and then back to Finland! It’s veryvery nice to go back home, but still it feels a bit odd, that we are already leaving this country. 

Pihapuun asukas

Siirtyminen Mombasasta Dianille sujui hyvin ja leppoisasti, sillä otimme kyydin Guesthouselta suoraan Dianin majapaikkaan. Oloni oli sen verran flunssainen (mutta nyt jo paranemaan päin, kiitos apteekktitädin antaman yskänlääkkeen ja muiden troppien), että tuktuk-kyyti ensin lautalle, sitten lautalla Mombasasta etelä-rannalle ja sieltä matatulla Ukundaan ja sieltä toisella matatulla majapaikkaan olisi tehnyt aika tiukkaa rinkan kanssa.. (tytöt sen sijaan olivat keskiviikkona tehneet juurikin näin, propsit siitä, me oltiin laiskoja ;)).

Majapaikkamme on oikein mukava lomailuasuntojen keskittymä aivan rannassa. Tytöillä on hieman ”metsemmässä” oleva yhdentason asunto ja miulla ja Janilla osittaisella merinäköalalla oleva toisen kerroksen asunto (varattiin ensin, niin saatiin kuulemma sen takia ”parempi” kämppä).


Erilaisia apinoita ja paviaaneja vilisee pihapiirissä yhdessä kissojen, liskojen, toukkien ja muiden mönkijöiden kanssa ja itikatkin muistavat olemassaolollaan. Eli hyttyssavuille on käyttöä iltaisin partsilla istuskellessa.

Mieleen tulee hieman mökkiloma ja ensimmäiset Diani-päivät ovatkin kuluneet lähinnä lepäillessä. Rannalla kävelyn, valokuvailun, löhöilyn ja satunnaisen auringonoton (aika pilvistä ollut) lisäksi olemme askarrelleet ruokaa yhdessä tyttöjen kanssa (aivan ihanaa pitkästä aikaa ollut tehdä itse ruokaa ja tiskata!) ja hämmästelleet, kuinka outoa on, että olemme jo alle viikon päästä takaisin Suomessa.

Ensimmäisenä iltana kävimme myös ihastelemassa pitkäksi venyneen ruokailun päätteeksi tyttöjen kanssa tähtitaivasta ja aamulla yritimme bongata auringonnousua, mutta pilvien takia saimme katsella sitä vain osittain.. Onneksi aaltojen ja rannalla juoksentelevien rapujen katselu oli lähes yhtä vangitsevaa ;) 


Meri on aivan ihana, vesi lämmintä ja rannalla melko rauhallista. Kaupustelijoita ja rantapoikiakin on vain muutamia (pahimman turistikauden aikaan heitäkin löytynee moninkertainen määrä..). Tosin parikin kaupustelijaa ja rantapojua riittää olemaan rasittavia ja olemme jo kuulleet kuinka epäkohteliasta on olla Keniassa ja olla puhumatta kenialaisille.. Noh, rannalla loisivien länsimaalaisia hyväksikäyttämään pyrkivien jutut kannattaa jättää aika omaan arvoonsa ja muutenkin olla huomioimatta heitä juuri lainkaan.

Tänään tytöt sitten jatkavat matkaa takaisin Mombasaan ja siitä huomisaamuna Nairobiin ja me jäädään Janin kanssa kahdestaan Dianille keskiviikkoon saakka. Sitten ei olekaan ketään, kenen luona käydä päiväkahvilla tai tehdä yhdessä ruokaa.. eli pitää tyytyä toistemme tuijotteluun ja Janin ostaman macalan pelaamiseen. No, ehkä me selvitään pari päivää ;) Ja varalta otin Heidiltä pari elokuvaa, joilla voidaan viihdyttää itseämme, jos tulee sateinen päivä ja keksitä muutakaan tekemistä.


Meidän keittiö ja ahkerat ruuanlaittajat
On meillä välillä ollut ihan hauskaakin ;)

 Pientä reissua läheiseen Kisite Marine Parkiin ollaan mietitty, mutta katsellaan mitä kaikkea saadaan aikaiseksi. Ajoittaiset yskänpuuskat hieman rajoittavat aktiviteetteja ja esim. polkupyörien vuokraaminen olisi aika tuhoon tuomittu yritys..

Mutta tällaista tänne Dianille kuuluu, enää neljä yötä ja sitten Jomo Kenyatta, Heathrow ja Helsinki-Vantaa kutsuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti