keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Harjoittelun loppu lähenee! (not long to go anymore)

On Tuesday we stayed at Moi. First we were supposed to go to some streetchildren -place, but then change of plans and just being with the babies and hanging in the nursery classes. Afternoon we had a meeting with mama and we got some kind of a plan for the rest of the week and a half we still have our practical training period to go. We gonna have some meetings, get to know something more about local education system, adoption process, about work that social workers here do and then do some visits to different places (school for mentally disabled children etc.). After work we went to take same pictures to be printed, so we can take those to Cherish, girls probation hostel, Moi. So it looks like that this week and the next one might go fast, cause we have lot in program. 


Tiistaina ei päästykään minnekään vierailulle, vaan päivä kului lastenkodilla. Vietimme sitten aikaa ensin Vauvalassa ja tämän jälkeen jalkauduimme eri luokkiin (minä baby classiin, Heidi toppiin, Päivikki middleen), sillä koulu jatkui maanantaina. Lastenkodin piha onkin ollut oudon hiljainen vanhempien lasten palattua kouluihinsa.


Middle ja top classilaiset pitävät koulupukuja aamupäivän tuntien ajan, iltapäivällä lapset vaihtavat normaalivaatteisiin


Iltapäivästä tarkoituksenamme oli mennä kirjastoon lasten kanssa, mutta sen sijaan ohjelmassa olikin palaveri maman kanssa harjoittelumme loppuajasta. Viimeisen puolentoista harjoitteluviikon aikana pääsemme vielä käymään muutamissa vierailupaikoissa, kuulemme lisää paikallisten sosiaalityöntekijöiden toimenkuvasta, lastensuojelusta Keniassa, adoptioprosessista, katulapsityöstä ja koulutusjärjestelmästä. Joten ohjelmaa tuntuisi riittävän ihan hyvin. 

Mama oli hyvin järkyttynyt tajutessaan, että harjoittelumme on vilahtanut niin nopeasti, mutta oli tyytyväinen, koska huhtikuumme oli ollut niin kiireinen. Meiltä tosin kyseinen kiire on jäänyt kokonaan huomaamatta, mutta ehkä kyseessä on taas jokin työkulttuuriero.. ;)

baby classilaiset tykkäsivät, kun tulin taas käymään :)

Palaverin jälkeen veimme joitain ottamiamme valokuvia kehitettäväksi, jotta voimme viedä niitä Cherishiin, Moi'lle ja edellisellä viikolla vierailemallemme tyttöjen hostellille. Ja illasta olikin taas vuorossa jääkiekkoa! Tällä kertaa nettiradio toimi kiltisti ja pätkimättä, joten saimme nauttia jännittävästi matsista täysillä :)

Olemme täällä ollessa pohtineet muutamia kertoja paikallista liikenneurvallisuutta, sillä meno on ajoittain aika karun näköistä ja lopulta silmiini osui Daily Nationista juttu liikenneonnettomuuksista. Vuonna 2010 määrä on ollut 9089 ja vuonna 2011 noin tuhat vähemmän, 8198. Eli parannusta on tapahtunut hieman. Kuolonuhreja liikenteessä tuli muistaakseni noin 3000 viime vuonna (asukasluku 41 miljoonaa). 

Suurimmat ongelmat tuntuvat lehtien ja paikallisten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella olevan pikipikit, ajattelemattomat kuskit (mm. kännissä ajaminen ja älyttömät ohitukset), kortittomat kuskit ja matatu-kuskit. Onneksi tilanne ollaan tiedostettu ja siihen yritetään puuttua. Olemmekin nähneet useita liikenneturvallisuutta korostavaa mainosta ja asialle yritetään selkästi tehdä jotain.

baby classin opettaja


Mutta tässäpä viimeisimmät kuulumiset, tämä päivä taisikin mennä Moilla ja työntekijöiden kanssa keskustellessa (ellen ihan väärin muista) ja loppuviikosta sitten vierailukäyntejä,

Loppuun vielä huomio, jonka olemme tyttöjen kanssa tehneet: täkäläiset miehet ovat (satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta) todella hyvässä kunnossa! Että vinkvink urokset siellä hyisessä Pohjolassa, ruumillinen työ ja liikunta ei aina ole pahasta ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti