maanantai 28. toukokuuta 2012

Kaya Kinondo


On Sunday we did nothing special, just relaxing :) Heidi and Päivikki went back to Mombasa and today they travelled the whole day to Nairobi by buss (the trip went fine). And what we did today? Well, I was already feeling better, so we decided to walk to a nearby (about 7km from our beach apartment) sacred forest, Kaya Kinondo. The place was amazing and our local guide very good. Kaya Kinondo is part of local ecotourism project and I highly recommend visit the place, if you happen to visit Kenya someday. Link to webpages can be found on right side of this blog where you’ll find all the other links also :) You can easily get to Kinondo from Diani by taking first a Matatu and then piki (if you're not interested of walking or renting a bicycle, or then you can just go by piki all the way). After Kaya forest we enjoyed a bit of the beach, 'cause weather was so good and that's about all today has happened :) Tomorrow we’re going to Wasini Island and Kisite Marine Park, let’s hope that the weather is as good as it was today.   

Beachlife

Sunnuntai kului leppoisasti rannalla kävellen, meressä makoillen ja aurinkoa ottaen. Aivan aamusta oli pilvistä, joten Heidi ja Päivikki lähtivät jo aamupäivästä Mombasaan, koska epäilivät etteivät pilvet kaikkoa.. virhe :D Puoliltapäivin oli jo täydellinen auringonottokeli :)

Illalla itikoihin kyllästyttyämme siirryimme sisätiloihin ja viihdytimme itseämme Heidiltä lainatulla No Strings Attached –leffalla. Aika rankka kokemus oli katsoa tuollaista romanttista komediaa, mutta kokonaisuutena elokuva oli kuitenkin ihan viihdyttävä pätkä (varsinkin, kun täällä ole oikeastaan tullut katsottua mitään ruudusta) ja järkytyin huomatessani, että Ashton Kutcherhan oli ihan siedettävää katseltavaa!


Ranta ja taivas näyttävät mukavilta pimeälläkin

Tänään hieman ryhdistäydyimme tukkoisuuteni helpotuttua ja lähdimme talsimaan hiekkatietä kohti läheistä (noin 7km matka) Kaya Kinondoa, sacret forestia (paluumatkan teimme pikillä juomaveden alkaessa loppua ja Janin jalkoihin ilmestyttyä rakkoja).

Kaya Kinondo oli todella positiivinen kokemus ja opas parhaita tällä reissulla vastaan tulleita. Muutaman tunnin vierailun aikana kuulimme ekoturismista, vanhoista perinnäistavoista ja metsän historiasta. Jos Kaya kiinnostaa enemmän, löytyy linkki blogin oikeasta laidasta ja todellakin suosittelen paikan päällä käyntiä kaikille Keniaan eksyville.

Puun halailu oli rentouttavaa puuhaa
Liaanikiikku ja meidän opas
Pyhimpiä paikkoja lukuunottamatta metsässä sai ottaa kuviaTakaisin majapaikkaan palattuamme nautimme hetken auringosta ja rannasta ja sitten tulikin jo niin nälkä, että piti siirtyä keittiön puolelle. Jani oli hyvin avuliaalla päällä ja varasti ruokaan aikomani sipulit kuvausprojektiin.. Eli puputimme sitten pelkästään porkkana-linssi-riisi –sekoitusta paistettujen kananmunien kanssa. Janice onkin ollut ihan mukisematta kasvisruokavaliolla koko Dianilla oloajan, mutta vähän veikkaan, että kotiin päästyä grilli taitaa olla täynnä lihapöperöitä pari iltaa..

Ja sitten vähän Heidin ja Päivikin kuulumisia. Tytöt matkustivat tänään Mombasasta Nairobiin ja matka oli sujunut ihan hyvin, pientä takamuksen puutumista ja bussissa kahteen kertaan näytettyä Justin Bieber –leffaa lukuunottamatta..

Ja tämän siitä saa, kun päästään Janin, kameran ja keittiön muurahaiset samaan tilaan..

Hieman huonompi uutinen oli sitten päivällä Nairobin keskustassa ostarilla tapahtunut räjähdys.. Viimeisimpien uutisointien mukaan ei ole vielä varmaa onko kyseessä sähkövika vai terrori-isku, mutta onneksi kuolonuhreja ei taida olla, ainoastaan iso kasa loukkaantuneita.. Tyttöjen majapaikka ei onneksi ole aivan keskustassa, vaan hieman sivummassa ja mekin menemme keskiviikko-torstai väliseksi yöksi yöpymään hieman keskustasta sivuun, jotta pääsemme näppärämmin lentokentälle torstaina aamusta. Eli ei tarvitse paljoa Nairobin keskustassa seikkailla.
 
Huomenna ohjelmassa olisi sitten noin sata kilometriä etelään oleva Wasini island ja Kisite Marine Park, jonne teemme päivän reissun jonkin paikallisen safarijärjestäjän kautta. Ohjelmassa pitäisi olla uimista/snorkkelointia, merellistä ruokaa, ehkä delfiinien bongailua, kilpikonnien, korallien ja kalojen katselua ja paikallisesta historiasta kuulemista.

Toivottavasti huomennakin on siis yhtä hyvä keli kuin tänään, niin saatte mukavia merellisiä kuvia :) Tai ainakin kovasti yritän tehdä vielä yhden postauksen ennen Suomeen paluuta. Nyt alkaakin jo pikkuhiljaa tuntua siltä, että kohta on aika lähteä kotiin, ainakin sähköpostiin alkaa sitä tahtia tulla kaikenlaista kalenteriin kesäkuulle merkattavaa kouluun/töihin/harrastuksiin/jne liittyvää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti