keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Last week in Nakuru


Okay. Only two days to go at children’s home. Feels so strange, that soon our training period has gone.. We have already started packing our backpacks and I’m going to have my last night at hostel tonight, tomorrow I’ll go to Jams with Janice, who’s supposed to arrive at Nairobi in the morning. But then back to work. Yesterday we visited in school for mentally disabled children and it was interesting place to see. Then we have been doing the last sponsor-things and today heard about Kenyan adoption law. The last two days we gonna probably spent with children and on Friday we were thinking to play some games with them and already bought some candies :) From now on I think I won’t be posting as often, ‘cause on Saturday I’ll go to Amboseli-Tsavo -safari and after that to Mombasa and Diani, so lot’s of travelling and not so much time to spend on computer ;) Girls will go to Mombasa already on Saturday, so gonna meet them there again. But don’t worry, still some stories to come, but just not as often as before.


Tiistaina ohjelmassa oli vierailu kehitysvammaisten lasten koululle. Koulu oli melko suuri ja opettajia parikymmentä, mutta monet lapista eivät olleet vielä palanneet lomilta, joten koulu ei ollut kunnolla vielä alkanut. Vierailun aikana saimme kuulla, että kouluja erityistarpeisille lapsille on itseasiassa yllättävän useita Keniassa, mutta että lapsen kehitysvamma on vielä paikoitellen vanhempien mielestä piiloteltava ja hävettävä asia.


Koululla lapset tekivät mm. koruja myyntiin
 Muuten tiistai ja keskiviikko kuluivatkin viimeisiä kummiasioita hoidellessa ja Kenian adoptiolaista kuullessa. Tänään askartelimme myös lastenkodin kirjaston seinälle ”taulua”, johon liimasimme lasten kuvia ja olemme viimeistelleet harjoittelutehtäviämme.

Lisäksi olen saanut taas uuden nimen: Jannie (joka on kuulemma todella kauniin kuuloinen, hetken jo harkitsin nimeni muuttamista ;)) ja minua luultiin hollantilaiseksi.. (useimmiten meitä luullaan briteiksi, jenkeiksi tai norjalaisiksi). Heidiä epäillään kuulemma usein myös eteläafrikkalaiseksi ja Päivikki avautui, että häntä luullaan ajoittain Suomessa ulkomaalaiseksi ;) Loppuviikosta ei enää olekaan paljoa hommaa, lasten kanssa oleilua ja sellaista pientä. Huomenna pitää käydä vielä joitain kuvia kehittämässä, postittaa kummeille menevät kirjeet ja kuvat ja miettiä loppuun perjantain ohjelma. Tarkoituksenamme oli järjestää nurseryn luokille ongintaa ja aasinhäntää, ja kävimmekin jo tänään hankkimassa kaikkea pientä makeaa lapsille.

Meitä odoti tänään lastenkodilla myös yllätys Cherishiltä ja saimme t-paidat Cherish-painatuksilla muistoksi siellä viettämästämme ajasta. Päivän hyvänä tekona päätimmekin sitten antaa hostelllmme pomolle Cherishin tilinumeron, jotta hän voi laittaa sinne hostellista alussa maksamamme ”takuuvuokran”.

Suurin osa beibeistä oli aika unitunnelmissa, kun vierailtiin vauvalassa aamulla
Linssilude :)
Niin.. ei ole enää montaa päivää hostellilla asustelua jäljellä. Minulla tuleva yö on viimeinen (!!!), sillä huomenna suuntaan pariksi yöksi Jamssiin Janin kanssa ennen lähtöä Amboseli-Tsavo –reissulle lauantaina ja tytötkin lähtevät kohti Mombasaa viikonloppuna. Ollaankin jo vähän rinkkoja pakkailtu ja laiteltu paikkoja kondikseen.


Onkin tuntunut tosi epätodelliselta ajatella, että harjoittelua on enää kaksi päivää jäljellä ja että parin viikon päästä ollaan jo takaisin Suomessa. Guavan Juleskin on ollut ihan suru puserossa aina mainitessamme hänelle, että lauantaina sitten lähdetään Nakurusta.. Saas nähdä miten haikea perjantaista tulee.


Päivikkikin uskaltautui pitämään vauvalan pienimpiä sylissään hetken :D

Mutta ei mietitä sitä vielä.. Keniaan lähtiessä hamstrasin mukaan kasan salmiakkia ja vasta eilen meni viimeinen! Eli hyvin ovat nekin riittäneet. Ja Jani lupasi tuoda huomenna mukanaan lisää, joten voidaan sitten viedä Julesille salmiakkia ja suklaata ja ruisleipää muistoksi meistä (olettaen, että Janice on muistanut pakata ne.. )

Jatkossa bloggailutahti varmaankin harvenee hieman, sillä veikkaan, etten safarilla ehdi paljoa naputtelemaan konetta ja Mombasaankin teemme vain pikavisiitin, ennen siirtymistä Diani Beachille. Joten älkää hätäilkö, kun uusia postauksia ei tule enää joka päivä. Laittelen kyllä loppureissunkin kuulumisia jossain välissä :)

Aber eipä tällä kertaa tämän enempää. Ensi kertaan ;) Ja kaikki muistaa sitten huomenna taas kannustaa Suomea! (tosin vähän kyllä tyttöjen kanssa mietittiin, että olispa hyvä, jos häviäisivät pelin, niin ei tarvitsisi miettiä miten lauantaina kuulee matsin.. tytöt nettikahvilasta ja mie ja Janice kesken safarin ;D)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti