keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Luentopäivä (lecture-day)

Today we had a bit different day and we listened some mini-lectures about street children, about Child Welfare Society of Kenya, about social work in Kenya and about sponsorship program in Arap Moi. So we got lots of new information. Today we also ate the first time at Moi! In the beginning of our training we planned that we would eat there almost every day, but somehow it slipped of our mind.. we blame Guava ;) After work Heidi went to enjoy of some facial treatments and me and Päivikki went back to hostel to do our training assignments. Tomorrow there’s some visits to other places perhaps and of course ice hockey again! :)

Tänään olikin sitten hieman erilainen päivä ja kuuntelimme lähes koko päivän luentoja aiheista katulapset, sosiaalityöntekijän toimenkuva Keniassa, kummitoiminta Moi’lla ja Child Welfare Society of Kenyan toiminta. Päivän aikana tuli paljon uutta ja mielenkiintoista infoa (kuulimme mm. että Nakurun alueella on n. 5000 katulasta), mutta samalla päivä oli myös hyvin uuvuttava, sillä huone, jossa meille kerrottiin aiheista oli hyvin kaikuva ja englannista selvän saaminen ajoittain haastavaa..

Teimme ahkerina luentomuistiinpanoja


Teimme myös historiaa ja söimme ensimmäisen kerran harjoittelun aikana lounaan lastenkodilla! Harjoittelun alussa vakaana aikomuksenamme oli syödä lastenkodilla usein, mutta jostain syystä löysimme itsemme aina kylältä viettämästä lounastaukoa.. syytämme siitä Guavaa ;) Tosin mikäli olisimme koko ajan syöneet lounaat lastenkodilla, olisimme nyt niin kyllästyneitä ugaliin ja githeriin.
Tänäänkin ugalin syöminen teki itselleni vähän heikkoa, sillä ugali oli viimeinen ruokalaji, jota popsin ennen huhtikuista vatsaflunssaa, joten sen jälkeen se ei ole kovin hyvin maistunut. Päädyin sitten lähinnä puputtamaan kaalia, sillä kolmantena vaihtoehtona oli liha..  Onneksi lihasta kieltäytymistäni ei katsottu kovin pahalla, vaan sain ainoastaan kuulla, että elän sitten varmaankin pitkään, kun olen kasvissyöjä :D Tytöt sen sijaan nauttivat tyytyväisinä ugaliannoksistaan, heille ei vielä ole tullut siihen kyllästymistä. Heidin inhokki ugalin sijasta ovat pavut ja riisi.. ja vesimeloni?! Jota saadaan aina ajoittain hostellilla jälkiruuaksi :)


Lounaan jälkeen ehdimme hetken hengähtää ulkosalla ja istuskella lasten kanssa. Ja voiettä, Christine oli taas niin suloisella päällä... Ja Päivikin suosikkityttö Magretistakin saatiin muutamia valloittavia kuvia. Pari tytöistä päätti myös hetkiseksi "pölliä" meidän laukut ja innoissaan kävelivät niiden kanssa ympäri lastenkodin pihaa :)


Työpäivän päätteeksi Heidi suuntasi hemmottelemaan itseään kasvohoitoon ja hakemaan eilen tulostettavaksi jättämiämme valokuvia ja minä ja Päivikki mentiin Nakumattiin, jonne unohdettiin sitten Woolmatista aiemmin päivällä ostamamme valokuvakehykset.. Tuk-kuski tykkäsi, kun sai tehdä u-käännöksen, tajuttuamme asian :) Hostellille päästyämme olemmekin sitten kiltteinä tyttöinä kirjoitelleet harjoittelutehtäviä ja kuunnelleet sateen ropinaa. Tai no Päivikki lähinnä tehnyt tehtäviä.. minulla mennyt aika käytännössä tämän blogin parissa, kun ensimmäisen kerran saatuani tämän tekstin valmiiksi, onnistuin vahingossa poistamaan sen :DD Better luck this time :)

1 kommentti:

  1. Kova meininki naperoilla joka kuvassa :P

    -J

    VastaaPoista