torstai 24. toukokuuta 2012

Mombasa

Past two days we have been exploring Mombasa and walking around the old town and the new parts of the city. We have bought some souvenirs, spices and tested a nice Chinese restaurant, called China Town Restaurant (especially the waiter was really fantastic character). We also visited a nearby town called Mtwapa and went to see Jumba la Mtwana, old Swahili ruins. Unfortunately it was raining almost all the time, so didn’t get many (or good) pics, but the place was really great. Also Lamu and Malindi would have been nice to see, but I’m a bit skeptic of going so near to Somali boarder.. Mombasa is a very hectic place and although it was nice to see, it’s also very nice to go to beach already tomorrow. There it’s gonna be more silent and relaxing atmosphere (and girls told us that there is also monkeys!). It’s also great to get own little cottage instead of a guesthouse room (and a toilet/shower on the hallway).   


Noniin ja sitten taas vähän kuulumisia rannikolta :) Tytöt lähti siis Diani Beachille eilen ja olivat turvallisesti perillä puolenpäivän jälkeen. Paikka on kuulemma ihana ja rauhallinen ja apinoita hyppelee pihaiirissä. Huomenna mekin päästään sinne rentoutumaan, aika väsyttävää nimittäin tämä Mombasan hektisessä ilmapiirissä oleilu.. (ja meidän naapurilla on ehkä maailman rasittavan nauru, jota jouduttiin kuuntelemaan lähes koko yö..)

Eilinen käytetiin Janin kanssa tutustumalla Mombasan vanhaan kaupunkiin ja voin sanoa, että neljän tunnin kävely ristiin rastiin ja pikkuputiikeissa pyörähtely on rankkaa puuhaa! Mutta nyt on taas lisää tuliaisia hankittuna ja lomabudjetti ylitettynä ;D (hahhaha, no ei ihan vielä, mutta helposti saisi ylitettyä, jos ostaisi kaikki ihanat kankaat ja koriste-esineet, joita näkee).
Guesthousen ikkunasta näkyy kaunis kattomaisema

Vanhan kaupungin rantaa

Vanhan kaupungin lisäksi kierreltiin myös uutta puolta ja käytiin kivassa kiinalaisessa ravintolassa. Ja koska Jani niin tykkää paikallisesta supermarketista, Nakumatista (sanoo sitä kenialaiseksi cittariksi) käytiin myös sieltä hamstraamassa vähän evästä guest houselle, ettei aamulla ensimmäisenä tarvitse etsiä ruokapaikkaa. Kotimatkalla kuulimme tuktuk-kuskilta alueelta muutamia viikkoja sitten löydetystä pommista ja hieman jo asia säpsäytti, kunnes tarkempi aiheeseen perehtyminen kertoi kyseessä olleen maailmansotien aikaisen pommin, jonka kalastajat löysivät merestä (http://baidoamedia.com/20236/).

Rauniot. Suosittelen. Gede Ruinseillakin olisi kiva pyörähtää, mutta Jumba la Mtwana toimii myös hyvin

Tänään tutustuttiin hieman paremmin spice markettiin ja somali markettiin ja johonkin kolmanteen kauppapaikkaan, jonka nimeä en muista. Matkalla törmättiin useampaan suomea puhuvaan paikalliseen kaupustelijaan ja mukaan tarttui muutama pussi mausteita, joidn haistelu (kauppiaat tunkivat mausteita jatkuvasti nenään) tosin tuntui itsestäni hieman turhalta, kun nenä melko tukossa..

Iltapäivällä oli vuorossa matatun metsästys, jotta pääsimme pyörähtämään läheisessä Mtwapan kylässä ja kiertämään Jumba la Mtwana –rauniot. Meidän iloksemme luonto päätti juuri silloin muistaa myös vesisateella, joten tunnelmaa oli ja flunssani taisi hieman ottaa nokkiinsa siitä.. Mutta teimme päivän hyvän teon ja piristimme paikan työntekijöien elämää, toukokuussa olleet vieraat aika vähissä vieraskirjan mukaan.

Raunioilla oli paljon kaivoja. Paikka oli aikoinan hylätty suurimmaksi osaksi koleran takia. Joka taas oli johtunut siitä, että likakaivo ja vesikaivo olivat aivan vierekkäin..


Mitään sen ihmeempiä ei ollakaan sitten seikkailtu, lähinnä puolikuntoisuuteni takia.. Mutta eiköhän tämä tästä ala kohta helpottamaan ja huomenna pääsee nauttimaan rannan rauhasta ja omasta pikku mökistä! Lisäkuulumisia siis luvassa joku päivä Dianilta (jossa olemme ensi keskiviikkoon asti), mutta nyt vähän strepsilssejä ja lepäilyä.

Ps. Kyllä, Taiskan Mombasa soi vähän väliä päässä.. enkä edes pidä siitä!

Jani ja ranta

Jani ja Baobab.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti