perjantai 11. toukokuuta 2012

Peltoposeerauksia (posing in the field)


So, today we left Päivikki to hostel to rest a bit and me and Heidi went to Moi. We had a brief meeting about next week’s plans (visits etc) and after that we went to probation girl’s hostel to see the girls and give them some books and the photos we had printed. We had nice few hours with them and then we went back to Moi to spend the rest of the day at the library with the children. Tomorrow we also go to Moi to take some pictures of some children to their sponsors and then to go shopping with one girl. After that we go to the “supporting young talents” -event. But now, time to start prepare for evenings ice hockey game :)

Aamulla jätettiin siis Päivikki lepäilemään hostellille ja suunnattiin lastenkodille Heidin kanssa kaksin. Ensin vuorossa oli pikapalaveri Koikain kanssa aiheesta tämän päivän ohjelma ja ensi viikko (vierailukäynnit yms, maanantaiaamuna Cherish!) ja sitten otimme pikin tyttöjen asuntolalle.


Asuntolalla oltiin innoissaan, kun tulimme käymään ja tuntui pahalta sanoa, ettemme enää ehdi ensi viikolla piipahtaa.. Voi kun olisimme käyneet ensimmäisen kerran asuntolalla jo harjoittelun alussa, niin olisimme ehtineet tehdä tyttöjen kanssa vaikka mitä kivaa! Mutta joka tapauksessa vietimme mukavan parituntisen ja lähtiessämme otin paikan osoitteen talteen, jotta voimme Suomesta laittaa postikortin tai kirjeen :)Tytöt innostuivat kameran käytöstä ja joko minun piti ottaa heistä poseerauskuvia tai sitten tytöt ottivat toisistaan (ja maisemista ja meistä) kuvia. Loppusaldona oli noin sata räpsäisyä alle puolessa tunnissa :D

Perinteisen Guava-lounaan jälkeen menimme takaisin Moi’lle iltapäiväksi ja avasimme kirjaston lapsille. Paikka meni hetkessä melko täyteen (laskin välillä siellä olevan lähes 40 lasta!), joten jouduimme rajaamaan primary schoolilaiset pois ja päästämään ainoastaan nurseryn väkeä kirjastoon. 


Asuntolalla oli tänään myös paikallinen sosiaalityön-opiskelija, joka suorittaa harjoitteluaan siellä
Ja kun läheisellä pellolla käytiin kävelemässä, niin tietysti siellä oli myös lehmiä :)

Vaikka lapset vähenivätkin, oli paikka silti aivan pommin jäljiltä päivän päätteeksi. Saimme myös huomata, että meillä on pienoisia auktoriteettiongelmia, sillä alkaessamme hätistellä lapsia ulos, he tekivätkin siitä hauskan hippaleikin.. :D Lopulta eräs lastenkodin työtekijöistä kävi hihkaisemassa swahiliksi lapsille, että kirjastosta pitää lähteä. Eikä mennyt kuin muutama sekuntti, niin tavarat olivat hyllyissä ja lapset ulkona.
Löysin kirjaston uumenista kirjan, jossa oli Lumikki, Tuhkimo, Ruusunen ja Ariel -paperinuket. Ja koska nukkeja oli vain neljä eivätkä ne varmaan kauaa kestä askartelin niiden pohjalta neljä nukkea lisää (joista yksi jo meni rikki..) :)

Huomenna sitten lastenkoti kutsuu taas, sillä muutamasta lapsesta pitää ottaa vielä kuvia heidän kummeilleen ja yksi shoppailureissukin on hoidettavana (onnistuu paremmin viikonloppuna kuin viikolla). Loppulauantai meneekin varmaan pitkälti jo aiemmin mainitsemassani lasten musiikkitapahtumassa, jonka tarkoituksena on tukea nuoria kykyjä.

Mutta nyt pikku hiljaa odottelemaan illan lätkämatsia (ja sitä, miten se tällä kertaa kuuluu) :)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti