sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Players Theatre

So, yesterday we first went to Moi and had a little shopping visit to the centre with one girl. After that we took some more photos of a few children to their sponsors and then Nakuru Payers Theatre was calling us. And the rest of the day went there, watching kids singing, dancing, reading poetry and there were also some program (music, puppet show) by adults. Today the weather looks so fine, that I think we gonna go to pool and after that ice hockey again :) That's about how our last weekend in Nakuru went. Well, girls are still gonna spend here the next saturday (their bus to Mombasa leaves in the saturday evening), but I'm already on my way to Amboseli early in next saturday morning :) 


Lauantaina tiemme vei ensin lastenkodille, jossa meitä odotteli nuori neitokainen shoppailureissulle. Muutamia kauppoja kierrettyämme hän löysi itselleen uudet kengät ja loppurahat jätti myöhempää tarvetta varten. Shoppailun lisäksi meidän piti vielä ottaa muutamia kuvia lapsista heidän kummeilleen ja maanantaina viedään taas kuvia kehitykseen. Ajattelimme viedä lastenkodillekin joitain kuvia ja ripustaa ne krijastoon, melkein kaikissa muissa tiloissa kun on jo valokuvia lastenkodin väestä ja siellä vierailleista vapaaehtoisista, harjoittelijoista jne.

Lastenkodin jälkeen kipittelimme tien toiselle puolelle Safari Clubille hakemaan jotain pientä naposteltavaa, ennen Players Theatrelle menoa. Tai no itse aioin ottaa vain vissyn, mutta jostain syystä tarjoilija välttämättä halusi tuoda minullekin kaalisalaattia ja ranet.. Joten kohteliaasti popsin niistä osan pois.
Players Theatrelle pääsimme lopulta puoli yhden jälkeen. Lipussa luki, että ohjelmaa olisi klo 10-18, mutta jälleen kerran "african time" ja porukka olikin vasta suunnittelemassa aloittelemista, kun saavuimme sinne. Paikka ei ollut mitenkään täynnä, lähinnä esiintyviä ryhmiä, joitain vanhempia, opettajia ja meitä mzunguja muutama. 

Jaksoimme istuskella loppujen lopuksi teatterilla jonnekin viiteen ja tähän väliin mahtui lasten lauluesityksiä, runonlausuntaa, tanssia, teatteriväen järjestämään nukketeatteria, musiikkia ja sketsejä (joista tosin osa meni taas swahilin takia ohi) sekä jonkin paikallisen (?) poikaduon lauluesitys (hahaha, no nyt tää kuulosti siltä, kuin kyseessä olisi jotkut hihhulipojat, todellisuus oli enemmän räppiä).
Päivä taisi olla liian uuvuttava minulle edellisen huonosti nukutun lariam-yön jäljiltä ja loppupäivästä aivoni toimivat jo vähän hitaalla.. Sen verran, että kun meille tultiin esittelemään jotain paikallista nuorten kanssa tehtävää teatteri/näytelmä tms. hanketta ja tiedusteltiin kiinnostuneisuutta lähteä tukemaan tai jos edes yhteystiedot saisivat, lipsautin kysymykseen "oletteko facebookissa?" "joo!", ja sitten vasta tajusin, että ei hemmetti.. piti sano ei. No, näitä sattuu :D Pitäisi vain olla yhtä vihmerä kuin norjalaiset harjoittelijat ja muistaa aina antaa vain feikkinimensä ;)
Taustalla näkyvä pikkuneiti varasti loppupäivästä shown juoksentelemalla pitkin poikin lavaa ja käymällä aina ajoittain tanssimassa siellä kesken esitysten :)

Päivän päätteeksi Heidi vielä yritti kovasti metsästää kenialaisia musiikkilistoja netistä, jotta saisi paikallista musiikkia itselleen. Ja kyllähän sieltä jotain löytyikin. Tavallisesti jos hakee kenialaista musiikkia saa tulokjseksi vain heimotanssien taustoja, mutta nykymusiikkikin kiinnostaisi kovasti.

Mutta siinäpä eilisen kuulumiset. Tänään aurinko näyttää paistavan sen verran kivasti, että allas taitaa kutsua ennen Suomi-USA -matsia. Ja loppuun vielä: OIKEIN HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ SINNE SUOMEEN! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti