tiistai 29. toukokuuta 2012

Snorkeling in the Ocean


Okay. This is the last post from Kenya. Next one comes from Finland, perhaps on Friday :) Today was our last day at Diani and we spend it on a trip to Kisite Marine Park. On the way we saw some dolphins and enjoyed nice and sunny weather. But when it came time to put on snorkeling equipment, it started raining..  Luckily the rain didn’t last long and soon we were in the sea watching fishes and corals and other underwater life. Looked amazing! (sorry, no photos). And that’s about all we’ve done today, ‘cause the trip took ten hours. So now a bit enjoying of the last evening in beach and tomorrow we’re going to sit on a bus over eight hours and Thursday goes on a plane..  


Tämä on nyt sitten viimeinen postaus Keniasta (!!!). Tuntuu, kuin vasta olisi aloittanut tämän blogin, mutta niin noita kirjoituksia vaan on jo kuutisenkymmentä ehtinyt kertyä.. phew, aika urakka. Nomutta ihan seinään en tätä lopeta, teen vielä kotiin päästyä jonkun postauksen, niin tiedätte sitten miten kotimatkakin sujui :)

Viimeisenä Diani-päivänä heräsimme aamulla aikaisin kuudelta (no, aikaisin ja aikaisin, melkein joka aamu heti kuuden jälkeen viimeistään tullut herättyä) ja seitsemältä olimme jo odottelemassa kyytiä kohti Wasini islandia ja Kisite Marine Parkia.

Meitin purtilo
Naapurinvene näytti siistimmältä.. hiton low season, kun parempien paattien firmat oli kiinni..

Flippereitä uiskentelemassa veneen vieressä

"Joo-o.. sieltä se vesisade tulee ja Jani-apina älä kuvaa minuu" -ilme

Reissusta tulikin oikea pariskuntamatka, sillä meidän lisäksemme paatissa oli viisi suunnilleen samoja ikiä olevaa paria (pääasiassa saksalaisia) ja yksi keski-ikäinen pariskunta. Lisäksi matkalle mukaan eksyi myös yksinäinen ja hieman limaisen oloinen keski-ikäinen mies..

Alkumatkan ajan aurinko paistoi ja keli näytti mahtavalta delfiinejä bongaillessa, mutta annas olla, kun olisi pitänyt lähteä snorklailemaan keskelle merta.. tummia pilviä ilmaantui ja vettä alkoi sataa. Onneksi kuuro ei kuitenkaan kestänyt kauaa, joten pienen odottelun jälkeen innokkaimmat pääsivät hyppäämään mereen.

Itse olin hieman ensin epäluuloinen omien taitojeni ja aallokossa snorklailun suhteen, mutta hetken muita seurailtua ja Janin tullessa kiskomaan mukaan, päätin minäkin kiltisti pukea pelastusliivit päälle (paria poikaa ja opasta lukuun ottamatta kaikilla oli ja silti oli aika raskasta uiskennella aalloissa) ja hypätä mereen katselemaan pinnan alaisia maisemia.


Lähin saarentapainen, muuten näkyi vaan merta ja merta ja merta ja kaukana pari saarta..
 
Ja wow, kylläpä näytti kivalta kaikki eksoottiset kalapervet ja korallit ja muut merenalaiset asukit. Ilma vain oli aika harmaa, joten ei paras keli bongailuun, mutta kivaa oli silti. Snorklauskin onnistui ihan hyvin, vaikkei aiempaa kokemusta oikein olekaan. Harmi vain kun ei kuvia saanut pinnan alta.

Takaisin päin lähtiessämme pilvet päättivät taas kadota ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Saimme purtilolla myös syötävää ja täytyy sanoa, että vaikka paatti oli hieman hazardin oloinen, niin ruoka (miulla kasviksia ja Janicella kalaa) oli kyllä hyvää ja Janikin pääsi maistamaan mandazeja, samosaa ja chapatia.

Koska snroklausta piti odotella hieman pidempään, emme päässeetkään enää vierailemaan orjaluoliin, mutta reissu oli ihan kiva noinkin. Ja nopsasti vierähti kymmenen tuntia matkoineen. Takaisin Dianille päästyämme kävimme sitten vielä hieman käpsyttelemässä rannassa ja nyt olisi aika alkaa askarrella iltasapuskaa ja nauttia viimeisestä illasta rannalla.


Aamulla sitten seitsemältä kohti Mombasaa ja sieltä noin kahdeksan tunnin bussimatka Nairobiin. Ja torstai meneekin sitten tyttöjen kanssa lentokoneessa istuskellessa.. Eli seuraavaa bloggausta voitte odotella todennäköisesti perjantaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti