torstai 3. toukokuuta 2012

Tyttöjen asuntola (girls hostel)

Today we went to the girls hostel (kind of a rehabilitation center), where lived at the moment 35 girls aged 11-22 years, who had committed a crime (abortion, stealing, abandoning baby, manslaughter..). There is only one that kind of a place in Kenya, althought we heard that another one is coming. At hostel girls have opportunity to study hairdressing, tailoring and cooking among regular subjects and the aim is to give to the girls a chance for a better life. There's also councelling for girls and also to their families, so that the girls could return to their homes and get rid of the old "bad habits". The place was very nice and the girls were also very easy to be with. Unfortunately we were able to be there only a half day today, 'cause we had promised to go see football game of the student's of Cherish. But tomorrow we can be all day with the girls and really waiting for that.
   

Tänään suuntasimme Meschakin (yksi lastenkodin sosiaalityöntekijöistä) ohjaamina Kenian sisäministeriön alaiseen asuntolaan, jossa asuu rikoksesta tuomittuja 11-22 -vuotiaita tyttöjä. Asuntolan tarkoituksena on saada tytöt irti rikollisista kuvioista ja toimia heille kotina poissa kotoa. Asuntolan tavoitteena on myös tukea tyttöjen kasvua vastuullisiksi ja itsenäisiksi nuoriksi naisiksi.

Meschakia odotellessa keksin vihdoin, miten lasten leikkimää ruutupeliä pelataan

Asuntolalle kävelemässä tuli vastaan uusia maisemia, liikumme yleensä toisella puolen kaupunkia

Asuntola on Kenian ainoa ja tällä hetkellä siellä on 35 tyttöä. Toinen asuntola on kuitenkin tulossa lähiaikoina. Asuntolalla on perusopetuksen lisäksi mahdollisuus opetella ruuanlaittoa, hiustenlaittoa ja ompelutaitoja, ja täten pyritään antamaan tytöille eväitä asuntolan jälkeiseen elämään.


Asuntolalla käyvä opettaja oli tomeran oloinen täti
Asuntolan työntekijät pyrkivät tyttöjen lisäksi kommunikoimaan myös heidän perheidensä kanssa ja saamaan kotiolot sellaiseen kuntoon, että tytöt voivat palata takaisin kotiin. Kaikkien kohdalla tämä ei kuitenkaan onnistu ja joidenkin kohdalla taas kotiin palattua tulee myös paluu "huonompaa" elämään.. Onnistujiakin kuitenkin on.

Tyttöjen tekemät rikokset ovat kaikkea varkaudesta ja taposta aborttiin ja lapsen hylkäämiseen. Skaala on siis hyvinkin laaja. 


Asuntola oli todella siistissä kunnossa ja näytti hyvältä niin sisältä kuin ulkoaAsuntolan keittiö oli hienompi kuin monen ravintolan..

Saavuttuamme asuntolalle tytöt ensin katselivat meitä hieman "pikkukovismaisesti", mutta nopeasti mielenkiinto voitti ja kysymyksiä alkoi sadella. Ja kuinkas ollakaan, hiuksemme olivat myös täällä kova juttu ja puoleen päivään mennessä meillä jokaisella oli jo useampi kampausviritelmä ollut päässä :D

Tytöt olivat todella mukavan oloisia ja paikka oli todella siisti (itse asiassa hieno). Asuntolan yhteydessä on myös konferenssitilat, joita vuokrataan ulkopuolisille yhdessä ruokapalveluiden kanssa.


Tytöt näyttää Heidille, mitä ovat tekemässä. Melkein teki itsekin mieli alkaa kaavoittamaan jotain ;DTänään ehdimme kuitenkin olla vain puolikkaan päivän asuntolalla, sillä olimme luvanneet mennä yhdeltä katsomaan Cherishin poikien jalkapallomatsia (ja siinä sivussa kuulimme tapoja sponsoroida Cherishin lupaavia joukkueita, joiden pelaajista osa meni kentällä paljain jaloin!). Harmi sinänsä, sillä tyttöjen kanssa oli todella mukava olla. Ja jalkapallomatsikin alkoi loppujen lopuksi melkein kaksi tuntia aiottua myöhemmin...

Vanhemmat pojat pelipaidat päällä, nuorempien joukkue omissa vermeissäKoska emme käyneet lounaalla ennen pelin alkua, jouduimme karkaamaan puoliajalla kurnivien vatsojen takia (ja missasimme cherisiläisten kaksi maalia!). Onneksi Guava pelasti päivän spesiaalilla: kalaa, valkosipulikastiketta, riisiä ja kasviksia, yammm. Oli niin hyvän kuuloinen spesiaali, että tilasimme kaikki samaa! :)


Mutta nyt maha pullollaan, pitkän päivän jälkeen väsyttää niin paljon, että ei tämän enempää taas tänään. Lisäkuulumisia asuntolalta ja siitä miten perjantai sujui tyttöjen kanssa viimeistään viikonlopun aikana :)

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti